Ce credem noi. Toader NU trebuie înjurat, trebuie felicitat. El ne-a spus, de fapt, ce DOREAU PENALII
Retragem tot ce-am spus despre ministrul Justiției. Ieșirea lui la rampă din această dimineață confirmă ceea ce am intuit după ce a vorbit Dragnea joi: a tras un semnal de alarmă despre ce-i cer penalii să facă din prin modificarea legilor justiției! Din acest motiv a prezentat doar „niște vorbe”, așa cum bine a spus Tudose, căruia, probabil, în discuția tete-a-tete de miercuri după-amiază, Toader i-a spus adevărul. Să nu uităm, nimeni n-a văzut proiectele. Mai mult, deschizând o „dezbatere națională”, așa cum s-a exprimat vineri, a amânat scoaterea pe piață a celor trei proiecte până la sfântu-așteaptă...
De aceea nu s-a aruncat Dragnea și a preferat să facă pe prostul înghițindu-și cu greu înjurăturile la adresa lui Toader, din gând.
De aceea, în loc să sară în sus de bucurie, propagandiștii din televiziunile penalilor l-au înjurat pe Toader.
Ce a spus Toader vineri: Voi trimite mai departe proiectul privind modificarea legilor justiţiei doar după ce se va exprima toată lumea, toată societatea. Nu sunt înregimentat politic
"Am vazut luarile de pozitie din spatiul public focusate pe 2-3 propuneri, dar nu am vazut luari de pozitie referitoare la toate propunerile, si toate propunerile ne privesc pe toti", a declarat vineri ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in prima conferinta de presa dupa declansarea scandalului din justitie, provocat de propunerile de modificare a legilor justitiei, prezentate in urma cu doua zile. "Inca tin proiectul de modificare sa vad luarile de pozitie la fiecare propunere in parte. Dupa ce am toate luarile de pozitie, o fi bine, n-o fi bine, dau forma finala proiectului de lege, si dupa aceea il trimit la CSM. Pana nu am toate exprimarile, toate luarile de pozitie cu privire la fiecare dintre propunerile formulate, nu dau drumul la proiectul de lege", a adaugat ministrul Justitiei.
Intrebat de jurnalisti de ce nu a facut public proiectul de lege, ci doar cateva propuneri, Tudorel Toader a raspuns ca "Intr-un stat de drept nu faci experimente. Am preluat majoritatea propunerilor venite de la CSM la legea 317, una dintre cele 3 legi si nimeni nu poate sa spuna ca le-a vazut. Cele 3 legi au fost la CSM, s-au intors la Ministerul Justitiei, le trimit iar la CSM."
"Nu trimit proiectul de lege si la DNA, si la Parchet, si la DIICOT. CSM reprezinta si judecatorii si procurorii si coaguleaza opiniile. Nu uitati ca este un aviz consultativ (al CSM - n.red.). Va fi a treia runda de consultari cu CSM si se va da avizul final. Apoi eu ma duc in Guvern cu o propunere de proiect care se mai modifica, se mai adauga, apoi la Parlament, unde se fac modificari", a mai spus Tudorel Toader.
"Cele 3 legi au fost la CSM, s-au intors la Ministerul Justitiei, le trimit iar la CSM" pentru avizul final, a afirmat Tudorel Toader, adaugand ca ar fi putut sa faca public proiectul cand acesta intra in circuitul de avizare, la Guvern si la Parlament, dar "Intentia mea este ca aceasta lege fundamentala sa se bucure de cea mai mare dezbatere publica.
"Acele propuneri, 30-40 cate sunt, am preferat sa vina in fata dumneavoastra, sa le prezint, sa le pun in dezbatere publica. Inca tin proiectul de modificare sa vad luarile de pozitie la fiecare propunere in parte. Dupa ce am toate luarile de pozitie, o fi bine, n-o fi bine, dau forma finala proiectului de lege, si dupa aceea il trimit la CSM. Pana nu am toate exprimarile, toate luarile de pozitie cu privire la fiecare dintre propunerile formulate, nu dau drumul la proiectul de lege", spune ministrul Justitiei.
"Culeg toate reactiile, vedem care sunt solutiile finale, le inseram in proiectul de lege si trimitem proiectul la CSM. Eu am dorinta sa fie o lege asa cum romanii si-o doresc", a mai spus Tudorel Toader, care a tinut sa sublinieze ca "Nu sunt inregimentat politic, nu fac parte dintr-un partid."