Ce calități trebuie să aibă bărbatul irezistibil. Oamenii de știință au găsit trăsăturile masculului ideal în ochii femeilor

Ce calități trebuie să aibă bărbatul irezistibil. Oamenii de știință au găsit trăsăturile masculului ideal în ochii femeilor

Există o serie de caracteristici fizice și morale care-i fac pe anumiți bărbați irezistibili în fața femeilor, arată studiile științifice. Oamenii de știință au găsit trăsăturile de caracter, dar și aspectul ideal al bărbatului preferat de majoritatea femeilor.

calarasi gentleman

Ce-și doresc femeile de la bărbat? Răspunsul la această întrebare a fost dezbătut intens de-a lungul secolelor. Unii spun că banii sunt tot ceea ce contează, alții insistă pe trăsăturile de caracter, în timp ce altă categorie oferă drept răspuns frumusețea fizică. Există suficiente opinii care indică faptul că, de fapt, femeile vor ca bărbatul ideal să aibă toate calitățile. Adică să aibă potență financiară, statul social, să fie arătos și, pe deasupra, și cu trăsături de caracter deosebite. Ultima afirmație este un mit, spun și oamenii de știință. De fapt, femeile nu sunt atât de pretențioase precum par uneori la prima vedere. În schimb, studiile arată că există câteva calități morale și fizice care îl pot face pe un bărbat irezistibil în ochii multor femei. Pe scurt, știința a descrifrat cam ce vor majoritatea femeilor de la un bărbat, mai ales pentru relații pe termen lung.

Generoși, atenți, încrezători și cu simțul umorului

Așa cum arată studiile științifice, majoritatea femeilor pun accent în primul rând pe trăsăturile de caracter. Pe locul doi vin trăsăturile fizice ale bărbatului. Totuși, potrivit unui studiu din anul 2017 al Universității din Florida, prima calitate a bărbatului trebuie să fie accesibilitate. Pe scurt, femeile preferă bărbații obișnuiți, nu pe cei care par greu accesibili sau inaccesibili, atât ca aspect fizic sau statut. Studiul indică faptul că bărbații foarte arătoși, cu un fizic de top, pot crea un sentiment de inferioritate la femei, se pot simți obligate să țină diete sau să se străduiască cu exerciții numeroase de fitness, pentru a ține pasul. În compania unui bărbat mediu din punct de vedere fizic, femeile, arată același studiu, se simt relaxate.

Cercetătorii din Florida au arătat că, într-adevăr, pentru relații de scurtă durată, eventual pentru o aventură de o noapte, femeile ar prefera bărbații de top din punct de vedere al aspectului fizic sau al statutului. Dar, pe termen lung, pentru relații stabile sau căsătorie, bărbații accesibili, de nivel mediul, sunt cei mai apreciați. Există însă și alte calități morale ale bărbaților care sunt apreciate de femei. Unul dintre cele mai complete studii din acest punct de vedere este cel realizat de Richard Lippa, în anul 2007, realizat pe un eșantion de aproape 10.000 de femei. Respondenții au fost puși să selecteze trei calități pe care le consideră esențiale la un bărbat. Acestea sunt inteligența, sinceritatea și bunătatea. Un alt studiu, din anul 2016, realizat de specialiștii Universităților din Worcestester și Sunderland, Marea Britanie, pe un eșantion de peste 200 de femei, scoate la iveală faptul că una dintre cele mai importante calități ale bărbatului irezistibil este altruismul.

Alte studii indică faptul că femeile preferă mereu bărbații care au încredere în ei. Evident, nu o încredere exagerată, ci o evaluare realistă a propriei persoane. Bărbații încrezători, arată studiile, creează femeilor impresia de suport și încredere, adică oameni pe care se pot baza în situații critice. Evident, femeile preferă bărbații atenți, calzi și înțelegători, însa curajul și preocupările masculine cu o anumită doză de risc intră și ele în rețeta irezistibilității. Alte studii completează această listă a calităților cu simțul umorului. Un bărbat cu simțul umorului dezvoltat poate deveni irezistibil, arată oamenii de știință. Jeffrey Hall, un profesor asociat la Universitatea din Kansas, a publicat un studiu în revista științifică ”Evolutionary Psycology" prin care demonstrează că simțul umorului este una dintre calitățile de top ale bărbatului. Evident, un umor de calitate, care poate include chiar autoironii inspirate.

Bărbații maturi sunt mai atractivi

În ceea ce privește vârsta, studiile vin și aici cu lămuriri. Dacă este vorba despre o aventură, bărbații tineri sunt alegerea preferată a femeilor. Atunci când vine vorba de relații de lungă durată, bărbații maturi sunt alegerea în majoritatea cazurilor. Un studiu realizat în 2010 de Universitatea din Dundee, pe un eșantion de 3770 de adulți heterosexuali, a descoperit că majoritatea femeilor preferau bărbați mai maturi . Adică mai în vârstă decât acestea. Studiile arată că multe femei au convingerea că bărbații maturii sunt mai stabili, oferă mai multă siguranță, au experiență de viață și chiar stabilitate materială.

Chipuri simetrice, pectorali dezvoltati și o înălțime corespunzătoare

Dincolo de calitățile morale, este clar că există și calități fizice pe care femeile le consideră importante. De exemplu, un studiu realizat de Universitatea Penn State indică faptul că femeile preferă bărbații cu fețe simetrice, cu maxilarul bine definit și cu pomeți proeminenți. Din punct de vedere fizic, bărbații cu umeri lați și pectoralii dezvoltați sunt considerați cei mai atrăgători. Din punct de vedere științific, asta ar înseamna pentru femei un indicator privind sănătatea individului, dar și forța sa fizică. Înălțimea este, de asemenea, importantă, arată un studiu din anul 2012 realizat în Olanda. Femeile considerau că bărbatul ideal ar trebui să fie cu 21 de centimetri mai înalt. Cei mai apreciați bărbați sunt cei care au peste 1.82 metri. O barbă scurtă sau mai degrabă un obraz neras, sunt în topul preferințelor femeilor, potrivit unui studiu realizat de specialiștii Universității din New South Wales, în anul 2013. Acești bărbați indică virilitate, maturitate și masculinitate.

Banii și statutul în coada listei

Deși a existat ideea că banii și statutul sunt în topul listei când vine vorba despre bărbatul ideal, studiile științifice arată că totul este un mit. Studiul realizat de Richard Lippa indică faptul că puterea financiară și statutul social sunt la coada listei când vine de calitățile bărbatului ideal, pentru femei. Evident, există o nevoie a stabilității financiare normale, iar studiile arată că majoritatea femeilor apreciază mai mult bărbații care câștigă banii muncind decât cei care îi obțin ușor sau sunt „băieți de gata”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Tipul de femeie care este ca un drog pentru bărbați. Ce spun studiile despre adevărata lege a atracției între bărbat și femeie

2 Omul ăsta pare că nu minte și spune lucrurilor pe nume când vine vorba despre puterea „slăbită” a Rusiei

3 Americanii se pregătesc „să lupte în seara asta dacă va fi nevoie”

4 Interlopul Alex Stoica, băiatul lui Dacian Ursaru, a cumpărat mașini de aproape un milion de euro din banii furați de la americani

5 „Ce dracu' să facem cu nenorociții ăștia de chinezi” / Soldații ruși, înregistrați în timp ce-i înjură pe nord-coreenii aduși să-i ajute