Ce ar trebui și nu ar trebui să faci cu două ore înainte de culcare, conform unui specialist în somn VIDEO

Ce ar trebui și nu ar trebui să faci cu două ore înainte de culcare, conform unui specialist în somn VIDEO

În materie de metode naturale de a adormi, mulți dintre noi suntem obișnuiți cu recomandările vechi. Cele mai multe se referă la evitarea meselor copioase sau la evitarea utilizării telefonului, conform Daily Mail.

Și o baie relaxantă ar putea fi de un real ajutor. Totuși, specialistul în somn a dezvăluit ce lucruri ar trebui să facem și ce nu ar trebui înainte de a ne pune la somn.

Bărbat care doarme

Exercițiile cardio pot crește ritmul cardiac și temperatura corpului. FOTO Shutterstock (Arhivă)

În primul rând, expertul recomandă evitarea ciocolatei și a alimentelor picante, dar și evitarea exercițiilor cardio. În acest sens, ar trebui să îți alegi alimentele de la masa de seară cu băgare de seamă. Expertul a reamintit faptul că mâncatul târziu, după ora 20.00, este asociat cu creșterea în greutate și cu un risc mai mare de obezitate.

Consumul de alimente picante sau grase cu câteva ore înainte de culcare poate duce la indigestie. Simptomele, precum senzația de acid, îți pot afecta somnul.

De asemenea, cafeaua ar trebui consumată doar dimineața, maximum până la ora 15.00. Unele cercetări au indicat faptul că efectele cafeinei pot dura până la aproape șase ore după consum.

Și, deși ai putea crede că câteva beri te vor adormi, nu te lăsa păcălit, întrucât alcoolul reduce calitatea somnului.

Consumul de alcool duce la reducerea timpului petrecut în fazele mai adânci ale somnului - aceasta este, în general, perioada necesară organismului pentru a se reface, potrivit Sleep Foundation. Astfel, pierderea acestei etape ar putea însemna că nu te mai poți bucura de beneficiile pentru sănătate ale unui somn de calitate.

În plus, consumul regulat de alcool contribuie la creșterea probabilității de a dezvolta apnee în somn, afecțiune care provoacă oprirea respirației în timpul somnului.

Cu toate că se crede că exercițiile fizice sunt bune pentru somn, specialistul a recomandat evitarea celor de tip cardio după ora 19.00. Exercițiile cardio pot crește ritmul cardiac și temperatura corpului, făcând dificil adormitul imediat după aceea, a afirmat Ankit Parekh, profesor asistent de Medicina Somnului în cadrul Școlii de Medicină Icahn de la Mount Sinai.

În plus, Parekh a recomandat și evitarea, înainte de somn, folosirii telefonului, tabletei sau laptopului.

Ce poți face pentru a adormi mai ușor

Dacă ai aer condiționat, setează-l la 18-22 de grade Celsius, conform medicului Parekh. Acordă importanță și ordinii din dormitor, dar și exercițiilor de respirație. De asemenea, este necesar și să te asiguri că mediul din dormitor este relaxant.

Cercetările sugerează că stretchingul, meditația sau exercițiile de respirație ajută la liniștirea psihicului înainte de somn.

Referitor la rutina de seară, începe să te relaxezi cu două ore înainte de a merge la culcare. Oricare ar fi rutina personală, respectarea acestor pași va transmite organismului semnalul că este timpul să se liniștească și vei observa în mod natural că ți se face somn.

Studiile au arătat că cei care au un program de somn sunt în general mai sănătoși, a declarat dr. Parekh.

Lumina soarelui în timpul zilei ajută la consolidarea ritmului circadian al organismului, a spus Parekh.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii