Ce a răspuns ÎPS Teodosie când a fost întrebat despre donațiile din banii câștigați la pariuri, loto sau păcănele VIDEO

Ce a răspuns ÎPS Teodosie când a fost întrebat despre donațiile din banii câștigați la pariuri, loto sau păcănele VIDEO

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, afirmă că cei care vor să doneze Bisericii sau celor nevoiaşi bani din sumele câştigate la pariuri sau la loto pot face acest lucru fără nici un fel de problemă.

Teodosie Arhiepiscopul Tomisului

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a stârnit prin declarațiile sale multe controverse și scandaluri

Cine joacă la pariuri, câștigă la Loto sau la jocurile de noroc poate face ce vrea cu banii săi. Iar dacă îi donează Bisericii, cu atât mai bine, a lăsat să se înțeleagă Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, într-o intervenție la un post de radio.

Putem da la biserică sau la săraci din banii câştigaţi la loto sau la pariuri?” a fost întrebat, săptămâna aceasta, la un post de radio, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. „Din oricare bani vă aparţin puteţi să daţi!”, a răspuns Înalt Prea Sfinţitul.

Afirmaţia vine la nici un an după ce Teodosie susţinea, întrebat dacă sunt binecuvântaţi banii câştigaţi la jocuri de noroc, că sălile cu jocuri de noroc sunt „un blestem”. Mai mult, păcănelele sunt mai periculoase decât drogurile.

Teodosie: „Sălile cu jocuri de noroc sunt un blestem”

S-a întâmplat în toamna anului trecut, la acelaşi post de radio. Atunci, Teodosie a fost întrebat dacă sunt sau nu binecuvântaţi banii câştigaţi din activităţi care nu se prea potrivesc cu viaţa creştină. De exemplu, sumele câștigate de români în sălile cu jocuri de noroc, saloanele de înfrumuseţare, operaţii estetice etc.

Răspunsul a venit pe loc: „Sălile cu jocuri de noroc, nici într-un caz! Acestea sunt un blestem. Au început să fie jocurile de noroc la fel de periculoase sau mai periculoase decât drogurile! Ce îmi aud urechile!”, răspundea, pe atunci, arhiepiscopul Tomisului.

Blestem sau nu, banii câștigați în sălile de jocuri de noroc nu au nici miros, nici culoare. Și sunt buni dacă sunt donați bisericii.

„Boala este o urmare a păcatului”

Recent, Teodosie a fost întrebat, la același post de radio, „ cum convingem un om bolnav că nu trebuie să cârtească ?”. Răspunsul? „Îl convingem după logică. Boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă pentru că am păcătuit. Acum, să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm, că Dumnezeu se milostiveşte dacă ne rugăm sincer, cu căinţă, şi poate să ne ridice şi adeseori a ridicat pe bolnavi”.

Înalt Prea SFințitul Teodosie a subliniat că bolnavii ar trebui să vadă boala ca pe o jertfă și să se roage sincer, cu căință, pentru a primi mila lui Dumnezeu.

Teodosie, cele mai controversate declarații

Cele mai multe dintre declarațiile lui Teodosie au stârnit controverse și chiar scandaluri uriașe în sânul Bisericii Ortodoxe Române. Însă, pe principiul câinii latră, caravana trece Înalt Prea Sfinţitul a continuat și, probabil, va continua să-i revolte pe mulți.

  • În anul 2021, scrie Ziua de Constanța, IPS Teodosie a fost întrebat într-o altă emisiune difuzată la radio dacă „este păcat“ să mergem la mare.

„Dacă te duci la mare să nu rămâi în zona cuviinței, sigur că e păcat - că am auzit, n-am văzut, nici nu vreau să văd - că sunt oameni care merg la mare și se duc total dezbăcați cu tot cu copii. Aici mi se pare o rușine de neacceptat. Dacă mergi cu bună cuviință, pentru sănătate, cum să fie păcat? Nu e păcat. E pentru tratament. Dar, sigur, trebuie să meargă omul cu bună cuviință: să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine, să meargă în familie. Să nu se meargă să privească ce nu trebuie și unde nu trebuie. Și atunci nu e păcat dacă mergi pentru sănătate, să păstrezi buna cuviință, să nu deviezi cu nimic de la moralitate. Este foarte sănătos și bine să mergi la mare.”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

  • În februarie 2022, în contextul războiului din Ucraina, ÎPS Teodosie, a avut o nouă ieșire controversată și îl lăuda pe Vladimir Putin, președintele rus.

„Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”.

  • În ianuarie 2024, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a afirmat că gestul unui preot care împărtățește pe toată lumea, inclusiv pe fumători este „o iresponsabilitate“.

„Feriţi-vă de aşa ceva! Mă mir, nu ştiu de unde este, sper că nu e de la mine, că l-aş opri de la slujbă”.

  • De asemenea, IPS Teodosie a declarat că bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter.

„Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”