Ce a cumpărat un român în Anglia cu banii câștigați în două ore de muncă și cât costă produsele în România

Ce a cumpărat un român în Anglia cu banii câștigați în două ore de muncă și cât costă produsele în România

Un român stabilit în Anglia a făcut o serie de cumpărături în supermarket, folosind doar banii câștigați în aproape două ore de muncă. Lista produselor achiziționate cu 30 de lire sterline a fost postată pe o rețea de socializare, însoțită de întrebarea: cât costă acestea în România?

Cineva ține în mână un coș de cumpărături

Românul a ajuns la concluzia că în UK produsele alimentare sunt mai ieftine decât în România

Ce iei în Anglia de 30 de lire (adică munca pe o oră și jumătate - 2 ore): 4 cefe de porc, 4 pulpe întregi pui, 2 casolete de șuncă presată Bavaria , cașcaval, o plasă de cartofi, o salată Colesaw, o salată iceberg, ridichii, un castravete, o pungă de paste fusili, 2 sticle mari de Cola, un pachet de gofre cu ciocolată, o carafă de 2.2 litri de lapte proaspăt și un pachet de scutece copii cu 64 scutece. E bine? Oare în România îți ajunge să iei atâtea?”, a scris el, potrivit Click .

image

Tot el a scri ulterior că salariul mediu net în România este acum de 5.180 lei, adică aproximativ 880 de lire sterline, conform datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică și ale ONS, în timp ce salariul mediu net din Marea Britanie este acum 2.393 lire sterline, adică echivalentul a puțin peste 14.000 de lei.

image

Cumpărăturile au fost făcute pe data de 23 septembrie 2024, a afirmat românul stabilit în Anglia.

Evident că reacțiile internauților nu au întârziat să apară și mulți dintre ei au fost de părere că prețurile sunt mult mai accesibile decât în România. „Mi se pare ciudat că alimentele și produsele de consum din Anglia au ajuns mai ieftine decât aceleași produse în România, deși salariile sunt de 3 ori mai mari, e un paradox greu de explicat", a fost unul dintre comentariile lăsate.

Alții însă nu l-au crezut, spunând că salariul nu e atât de mare în Marea Britanie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultima postare a Loredanei Groza...

2 Așa începe să arate „măreția” Rusiei...

3 Aceste imagini au apărut pe cer în Grecia...

4 Câți ca ăsta mai sunt în sistemul de învățământ?

5 Surprinzătoarele declarații despre Ucraina ale președintelui Cehiei