CCR sesizează Inspecția Judiciară în urma criticilor judecătorului Ciprian Coadă de la Curtea de Apel Constanța

CCR sesizează Inspecția Judiciară în urma criticilor judecătorului Ciprian Coadă de la Curtea de Apel Constanța

Curtea Constituțională a României (CCR) a anunțat, luni, că a sesizat Inspecția Judiciară în cazul judecătorului Ciprian Coadă de la Curtea de Apel Constanța, în urma pozițiilor publice pe care magistratul le-a avut în legătură cu modul de soluționare a conflictului juridic dintre Guvern și Ministerul Public.

"Curtea Constituțională a sesizat Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în legătură cu conduita pe care domnul Ciprian Coadă, judecător la Curtea de Apel Constanța — Secția penală, a ales să o adopte în mod public față de soluția pronunțată de Curtea Constituțională prin Decizia nr. 68 din 27 februarie 2017 referitoare la cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, publicată în Monitorul Oficial al României (...) din 14 martie 2017", se precizează într-un comunicat al CCR transmis AGERPRES.

CCR a stabilit, pe 27 februarie, că a existat un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Ministerul Public, prin DNA, cu privire la ancheta procurorilor în cazul OUG 13/2017.

Judecătorul Ciprian Coadă a publicat în data de 14 martie, pe un site de specialitate, un articol în care analiza critic decizia CCR privind conflictul juridic de natură constituțională dintre Guvern și Ministerul Public.

"Așadar, am fost cu toții contemporanii unei decizii 'istorice', prin care Curtea Constituțională, în rezolvarea unui presupus conflict de natură constituțională între puterile statului, a statuat că Ministerul Public nu are competența legală de a desfășura activități de cercetare penală privind legalitatea și oportunitatea unui act normativ adoptat de către legiuitor, ca și când acțiunile procurorilor nu ar fi fost exercitate în baza unor competențe proprii, atribuite prin lege, iar în activitatea de legiferare totul ar fi permis, oricând și oricum", scria atunci magistratul.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…