CCIR: Autostrada Dunăre - Marea Egee, componentă vitală pentru dezvoltarea economică a României
Compania Large Infrastructure Projects din Bulgaria a prezentat preşedintelui CCIR, Mihai Daraban, unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructură regională, respectiv autostrada Dunăre - Marea Egee, un tronson din aceasta urmând să conecteze Bucureştiul cu reţeaua de autostrăzi deja existentă în Bulgaria şi Grecia.
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie s-a întâlnit joi cu reprezentanţii companiei bulgare, în scopul identificării unor soluţii optime de revitalizare a schimburilor comerciale care se desfăşoară în partea de Nord-Est şi cea de Sud-Est a Europei, mai exact între Marea Baltică şi Marea Egee, se arată într-un comunicat al CCIR remis AGERPRES.
"Lipsa unei infrastructuri adecvate în România continuă să pună mari probleme dezvoltării mediului de afaceri autohton. De aceea, un proiect atât de ambiţios ca acesta este nu numai oportun, ci chiar vital pentru dezvoltarea noastră economică. Proiectul propus de către oamenii de afaceri bulgari se va bucura de sprijinul CCIR, urmând să identificăm împreună modalităţile de punere în practică a acestuia. Este o oportunitate pe care România nu trebuie să o rateze, mai ales pentru că o astfel de autostradă, odată finalizată, va transforma şi Dunărea într-un coridor comercial important şi, implicit, va dezvolta Portul Constanţa. Totodată, Bucureştiul va fi legat direct cu autostrăzile Hemus, Trakia şi Maritsa din Bulgaria, iar mai apoi cu Egnatia Odos din Grecia, ceea ce se va traduce într-o creştere substanţială a volumului comercial cu aceste state", a declarat Mihai Daraban.
La rândul său, directorul general Large Infrastructure Projects, Roumen Markov, a precizat că proiectul Aegean to Baltic Sea Connection & Danube (ABC + De) are ca scop conectarea prin autostrăzi şi drumuri a părţilor nord-estice şi sud-estice ale Europei, astfel încât tranzitarea cu maşina din regiunea Baltică până la Marea Egee să devină o realitate de zi cu zi.
"Proiectul Aegean to Baltic Sea Connection & Danube (ABC + De) are ca scop conectarea prin autostrăzi şi drumuri a părţilor nord-estice şi sud-estice ale Europei, astfel încât tranzitarea cu maşina din regiunea Baltică până la Marea Egee să devină o realitate de zi cu zi. În prezent, acest drum este foarte dificil de realizat, autostrăzile fiind rare, inexistente sau nefiind interconectate. De aceea, autostrada Dunăre - Marea Egee reprezintă o prioritate pentru noi, fiind componentă esenţială a întregului proiect paneuropean", a precizat Roumen Markov. AGERPRES