CCIA Sibiu: Dacă suspiciunile autorităţilor legate de fondurile camerei se confirmă, vom acţiona conform statutului
Preşedintele interimar al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Sibiu, Octavian Isailă, a transmis, joi, că dacă suspiciunile anchetatorilor cu privire la gestionarea fondurilor de către conducerea executivă se confirmă, instituţia va acţiona conform statutului.
"Ca reprezentant al colegiului de conducere pot să comunic opiniei publice faptul că noi, cei vremelnici în aceste funcţii ale unei entităţi private, nu am participat la activităţile de zi cu zi ale CCIA Sibiu. În ultima şedinţă de colegiu, în urma rapoartelor şi dezbaterilor, au fost luate o serie de măsuri fără nici un vot împotrivă. La momentul respectiv, din raportul comisiei de cenzori prezentate în adunarea generală, nu au rezultat nereguli. Dacă suspiciunile autorităţilor legate de fondurile camerei se confirmă în ceea ce priveşte executivul camerei, colegiul de conducere care este forul suprem al CCIA SB între două adunări generale va fi convocat, informat şi va fi acţionat conform statutului în vigoare", se arată într-un comunicat semnat de Octavian Isailă.
Directorul general al CCIA Sibiu a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, într-un dosar de delapidare, trafic de influenţă şi dare de mită.
"În continuarea comunicatului din data de 08.12.2021 privind comiterea de către suspectul (cu funcţie de conducere în Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu) a infracţiunilor de delapidare, în formă continuată, trafic de influenţă, dare de mită şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prin ordonanţa din data de 08.12.2021 a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost dispusă reţinerea suspectului pe o durată de 24 ore, urmând ca în cursul zilei să se aprecieze cu privire la măsurile preventive ce se impun a fi luate în cauză", se arată într-un comunicat transmis de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.
Poliţiştii au efectuat miercuri 13 percheziţii în municipiul Sibiu şi în Bucureşti, ridicând documente de la 32 de adrese, într-un dosar de delapidare şi spălare de bani în care este vizată o persoană din conducerea CCIA Sibiu.
Totodată, 35 de persoane au fost aduse la audieri.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în anchetă se verifică şi cum s-au făcut plăţi nejustificate din suma de două milioane de euro, bani obţinuţi din înstrăinarea în decembrie 2018 a sediului CCIA Sibiu. AGERPRES