Cazurile de cancer la nivelul penisului cresc vertiginos în întreaga lume. Cum să te protejezi

Cazurile de cancer la nivelul penisului cresc vertiginos în întreaga lume. Cum să te protejezi

Cazurile de cancer penian sunt în creștere în întreaga lume și ar urma să crească cu 77% în următorii 26 de ani, relatează NY Post , citând o investigație alarmantă a BBC.

21.000 de brazilieni au fost diagnosticați cu cancer penian. Foto: shutterstock (Arhivă)

21.000 de brazilieni au fost diagnosticați cu cancer penian. Foto: shutterstock (Arhivă)

Publicația britanică notează că în Germania cazurile au înregistrat o creștere de 50 % între 1961 și 2012, iar Marea Britanie a cunoscut, totodată, o creștere semnificativă.

Deși țările în curs de dezvoltare încă înregistrează cea mai mare incidență și mortalitate a cancerului penian, incidența este în creștere în majoritatea țărilor europene", au transmis oamenii de știință de la Universitatea Sun Yat-Sen din China, în urma unei analize pe scară largă care a inclus ultimele date din 43 de țări.

În Brazilia, rata cancerului penian este una dintre cele mai ridicate din lume , fiind depășită doar de Uganda. Între 2012 și 2022, 21.000 de brazilieni au fost diagnosticați cu cancer penian, iar 4.000 au murit din pricina acestei boli. În plus, alți 6.500 au suferit amputații.

Cadrele medicale din Brazilia sunt de părere că ratele scăzute de vaccinare împotriva HPV contribuie la creșterea numărului de cazuri.

HPV este „unul dintre principalii factori de risc" ai cancerului de penis, este de părere Mauricio Dener Cordeiro de la Societatea braziliană de urologie.

În Brazilia, în pofida disponibilității vaccinului, rata de vaccinare împotriva HPV rămâne scăzută în rândul fetelor - ajungând la doar 57% - iar în cazul băieților, nu depășește 40%", a spus acesta pentru sursa citată.

„Pentru a preveni apariția bolii, rata de vaccinare ar trebui să fie de 90%", a mai adăugat el.

Factorii de risc

Factorii de risc cunoscuți includ, de asemenea, sexul neprotejat, în special neutilizarea prezervativelor, cu o igienă precară care crește în continuare riscurile", a spus pentru BBC dr. Neil Barber, lider pentru urologie la Frimley Health NHS Foundation Trust.

Potrivit lui Barber, afectați de această boală au fost, în principal, cei care nu au fost circumciși.

Pe de altă parte, alți specialiști susțin că îmbătrânirea populației are un impact și asupra numărului de cazuri, întrucât cancerul penian este cel mai des întâlnit la bărbații în vârstă de 60 de ani.

În cazul în care bărbații se confruntă cu scurgeri la nivelul penisului, o schimbare de culoare a acestuia sau o modificare accentuată a apetitului sexual, ar trebui să se prezinte la medic, întrucât depistarea precoce este crucială pentru a evita amputarea.

Totuși, în pofida creșterii considerabile a numărului de cazuri diagnosticate la nivel mondial, bărbații pot fi relativ relaxați, întrucât cancerul este unul din cele mai rare.

În Uganda, între 2008 și 2012, rata cancerului penian a fost de 2,2 la 100.000 de bărbați, în timp ce în Brazilia a fost de 2,1 la 100.000 de bărbați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii