Cazul Rarinca NU S-A TERMINAT/Curtea de Apel a declarat ADMISIBILĂ constestaţia DNA
Instanţa a declarat admisibilă calea extraordinară de atac declanşată de DNA împotriva verdictului dat de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti în cazul Marianei Rarinca. De asemenea, Instanţa a acceptat devansarea termenului de judecare care fusese inițial stabilit pentru luna septembrie. Contestația în anulare se va judeca cu citarea părților, în luna august, ziua 17, informează surse judiciare. Pe portalul instanței nu este înscrisă soluția.
Curtea de Apel București a declarat admisibilă contestația în anulare înaintată de DNA în cazul Mariana Rarinca și a devansat termenul de judecată care fusese stabilit inițial în luna septembrie. Acum în data de 17 august va începe judecarea contestației în anulare, cu citarea părților, informează surse judiciare. Pe portalul instanței nu este înscrisă soluția și deocamdată figurează ca termen de judecată tot data de 2 septembrie. Biroul de presă al instanței urmează să răspundă solicitării noastre.
Mariana Rarinca a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, ea fiind acuzată că a șantajat-o pe Livia Stanciu, președintele ICCJ. În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe Livia Stanciu, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia. Potrivit DNA, în schimbul nedivulgarii către presa a acestor informații, presupus compromițătoare, Mariana Rarincă i-a pretins șefei ICCJ suma de 20.000 de euro. De asemenea, Mariana rarinca a fost arestată preventiv timp de 6 luni.
Judecătorii Curții de Apel care au dispus achitarea definitivă a Marianei Rarinca arată faptul că discuțiile telefonice cu șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, nu au creat o stare de temere persoanei vătămate, se arată în motivarea deciziei instanţei.
Procurorii au invocat în mod abuziv existența unor fapte, iar Mariana Rarinca putea să provoace o tulburare socială.
Curtea de Apel a constatat că pericolul femeii s-a invocat neîntemeiat. Unul dintre motivele de apel este faptul că Mariana Rarinca și-a creat o imagine de victimă a sistemului și a adus o umbră de îndoială asupra corectitudinii anchetei penale și imparțialității magistraților.