Cazul leoaicei din Berlin. Animalul sălbatic este de fapt un porc mistreț, anunță autoritățile germane
După 24 de ore de la sesizarea autorităților cu privire la prezența unei leoaice prin zona Berlinului, oamenii legii din Germania anunță că încetează operațiunile de căutare, relatează BBC.
Se pare că „leoaica” este, de fapt, un porc mistreț. Foto: pixabay (Arhivă)
Localnicii au fost cei care au anunțat poliția cu privire la prezența animalului. După ce au cerut opinia unor specialiști, oamenii legii sunt de părere că „leoaica” este, de fapt, un porc mistreț. În zonele în care se presupune că a fost văzută felina nu au fost găsite urme și nici material genetic.
„Nu există niciun fel de pericol”, a transmis vineri, într-o conferință de presă, Michael Grubert, primarul din zona Kleinmachnow, unde a fost văzut animalul. Totuși, Grubert a precizat că poliția va rămâne în alertă în cazul în care situația se va schimba.
Anterior, polițiștii au transmis pentru BBC că un videoclip publicat pe internet, filmat în zona Kleinmachnow, ar fi veridic. Conform spuselor acestora, doi ofițeri au zărit în noaptea de joi spre vineri animalul la o distanță de circa 20 de metri și au spus că era o „felină mare”.
Cu toate acestea, alte persoane au pus la îndoială afirmația. Un specialist a spus pentru postul de radio local din Berlin că, din ceea ce a putut observa din imagini, animalul semăna mai degrabă cu un porc mistreț.
În ampla operațiune de căutarea a felinei au fost implicați aproximativ 120 de polițiști și de specialiști zoologi și veterinari. Mai mult decât atât, au fost utilizate drone, elicoptere și chiar camere de termoviziune. Asta după ce mai multe persoane au semnalat în timpul nopții prezența animalului, inclusiv în zona Zehlendorf.
În plus, ofițerii nu s-au amuzat în momentul în care niște tineri au redat la un megafon un sunet de răget de leu, în zona care se desfășurau căutările.
„Acest lucru nu ajută nici comunitatea locală, nici poliția în căutarea animalului", a afirmat purtătoarea de cuvânt a poliției, Kerstin Schroder, pentru RBB.
Locuitorilor li s-a spus să rămână în locuințe, să-și țină animalele de companie cu ei și să evite zonele împădurite. De asemenea, specialiștii au oferit sfaturi referitoare la modul în care localnicii trebuie să se comporte în cazul în care întâlnesc animalul, precum evitarea contactului vizual.
Sursa: adevarul.ro