Cazul Ianis Hagi, bulversant la Euro 2024: „Doar în România! În viața mea, n-am văzut așa ceva!“

Cazul Ianis Hagi, bulversant la Euro 2024: „Doar în România! În viața mea, n-am văzut așa ceva!“

Înainte de Euro 2024, Federația Română de Fotbal a anunțat, cu mare fast, că tricoul cu numărul 10 i-a revenit lui Hagi. Lui Ianis Hagi, mai precis. Într-adevăr, vorbim despre o situație specială, în condițiile în care milioane de microbiști români s-au îndrăgostit de fotbal, văzându-l pe genialul Gheorghe Hagi jucând pentru România cu 10 pe spate.

Ianis Hagi. FOTO: Sportpictures.eu

Ianis Hagi. FOTO: Sportpictures.eu

La Euro 2024 însă, decarul României, Ianis Hagi, a jucat puțin. Cu Ucraina, a fost trimis pe teren din minutul 62, iar apoi, cu Belgia, s-a apelat la el din minutul 68. Această situație l-a bulversat pe Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, prezent la „Fanatik“, a remarcat curiosul caz al lui Ianis Hagi la acest turneu final.

În viaţa mea n-am văzut rezervă (n.r. – jucătorul cu numărul 10). Noi suntem unici. Nu ştiu nicio echipă la care decarul să fie pe bancă. N-aș începe cu Ianis Hagi (n.r. – în meciul cu Slovacia), deşi mi-a plăcut foarte mult în meciul cu Belgia“, a spus Dumitru Dragomir.

Dragomir n-are dreptate

Și, totuși, cât adevăr există în remarca fostului șef LPF privind statutul decarului la naționala noastră? „Adevărul“ a analizat situația decarilor de la Euro 2024. Concluzia? Într-adevăr, cei mai mulți sunt titulari la naționalele lor. Dar sunt și naționale în care decarul stă pe bancă.

Cel mai bun exemplu e Ľubomír Tupta. Decarul Slovaciei a jucat și mai puțin, comparativ cu Ianis Hagi la acest turneu final. De fapt, a adunat zero minute în partidele cu Belgia și cu Ucraina. Semn că nu numărul de pe tricou face echipa de start.

Și la alte naționale de la Euro 2024 avem decari care nu sunt titulari. Iată cine sunt aceștia:

*Giorgi Chakvetadze (Georgia) – A fost titular în meciul cu Turcia, dar trimis pe teren abia din minutul 62 în partida cu Cehia.

*Dušan Tadić (Serbia) – A intrat de pe bancă în meciurile cu Anglia și Danemarca. A fost titular doar în partida cu Slovenia.

Euro 2024, grupa E, ultima etapă

Astăzi

România – Slovacia 19.00, Pro TV

Belgia – Ucraina 19.00, Pro Arena

Etapa a 2-a

Slovacia – Ucraina 1-2

România – Belgia 0-2

Prima etapă

România – Ucraina 3-0

Belgia – Slovacia 0-1

Clasament

1. România 2 1 0 1 3-2 3

2. Belgia 2 1 0 1 2-1 3

3. Slovacia 2 1 0 1 2-2 3

4. Ucraina 2 1 0 1 2-4 3

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii