Cazul Ianis Hagi arată decăderea fotbalului românesc: explicația unei frenezii mediatice

Cazul Ianis Hagi arată decăderea fotbalului românesc: explicația unei frenezii mediatice

Pe vremuri, România avea fotbaliști la cluburi precum Barcelona, Valencia, Juventus și Inter Milano. Astăzi, ne entuziasmăm că Ianis Hagi (25 de ani) e rechemat la antrenamentele Rangers, locul 3 din Scoția, după retrogradarea sa la Rangers B!

Ianis Hagi. FOTO: Arhiva Adevărul

Ianis Hagi. FOTO: Arhiva Adevărul

Această știre a fost prezentată în România, în regim de Breaking News. Imaginea de mai jos, pusă pe rețelele de socializare de gruparea de la Glasgow, l-a arătat pe Ianis Hagi la o ședință a primei echipe.

Poza cu Ianis Hagi, reprimit la un antrenament al primei echipe. FOTO: Rangers Football Club / X

Poza cu Ianis Hagi, reprimit la un antrenament al primei echipe. FOTO: Rangers Football Club / X

Drama e că inclusiv după această reapariție a mijlocașului român sub comanda antrenorului Philippe Clement (50 de ani) pentru Ianis Hagi nu urmează vreun minut bifat în tricoul lui Rangers, ci... o nouă apariție în tribune, de unde își va urmări colegii de echipă. Pentru că internaționalul român n-are cum să joace în următoarea partidă a lui Rangers, mâine (ora 22.00), cu Lyon în Liga Europa. Explicația? Ianis Hagi a fost exclus de pe lista UEFA și e fără drept de joc în partidele europene ale scoțienilor.

Așadar, după această explozie de entuziasm, cu reapriția lui Ianis Hagi la un antrenament (!) al lui Rangers, România mai are de așteptat, în speranța ca fotbalistul de 25 de ani să și joace un meci oficial pentru gruparea de la Glasgow. Acest lucru se poate întâmpla abia duminică (ora 22.00), când e programată confruntarea Rangers – St Johnstone, ultima din etapa a 7-a a campionatului intern.

Ianis Hagi joacă la... FC România!

Cazul Ianis Hagi, atât de mediatizat, denotă că, din păcate, fotbalul românesc duce o lipsă crasă de vedete în adevăratul sens al cuvântului. Așa am ajuns să ne bucurăm că avem un jucător... la antrenamentele unei formații precum Rangers.

Mai mult decât atât, echipa națională a ajuns să apeleze, în mod constant, la un jucător precum Ianis Hagi, care n-a mai evoluat într-o partidă la nivel de cluburi de pe 26 mai! Atunci, Hagi jr a fost integralist în meciul Las Palmas – Alaves din ultima etapă a campionatului spaniol, sezonul 2023-2024! De atunci, au trecut 129 de zile.

În mod bizar, Ianis Hagi a ajuns să evolueze mai mult la naționala României decât la echipa de club. Pentru că, de patru luni și jumătate, de la ultima sa apariție la Alaves, el a bifat opt meciuri, toate la prima reprezentativă! Așadar, naționala României a devenit un fel de Football Club România pentru Ianis Hagi.

În istoria recentă a naționalei n-a mai existat un caz similar, în care un fotbalist să joace constant sub tricolor, fără să aibă apariții la nivel de club.

19

august 2023 e data ultimului meci jucat de Ianis Hagi pentru Glasgow Rangers. Atunci, a fost trimis pe teren din minutul 57 al partidei Rangers – Greenock Morton din Cupa Ligii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițist de provincie cu două vile, două apartamente, opt case de vacanță, terenuri, spațiu comercial, Porsche Cayenne

2 Noi dezvăluiri despre Geoană / Rusia

3 „Șeful unității anti Israel de la Teheran s-a dovedit agent Mossad”

4 În sutien pe stradă? / Revine moda „dezbrăcate”?

5 Voi ați citit povestea asta?