Cazul iahtului scufundat în Sicilia: a fost recuperat cadavrul fiicei antreprenorului britanic Mike Lynch

Cazul iahtului scufundat în Sicilia: a fost recuperat cadavrul fiicei antreprenorului britanic Mike Lynch

Un ultim cadavru a fost scos din epava iahtului Bayesian care s-a scufundat săptămâna aceasta în largul Siciliei. Trupul neînsuflețit ar fi cel al fiicei de 18 ani a magnatului britanic Mike Lynch, Hannah Lynch, a spus vineri un oficial al pazei de coastă italiene, conform CNN.

Iaht Bayesian

Tânăra de 18 ani urma să înceapă cursurile la Universitatea din Oxford. Foto: Arhivă

Iahtul se afla la aproape 50 de metri sub apă, iar scafandrii au trebuit să ajungă la fața locului și să exploreze cabinele în doar circa 12 minute, înainte de a fi nevoiți să iasă la suprafață. În acest sens, misiunea de a aduce toate cele șapte cadavre la mal a fost complicată.

Cadavrul magnatului britanic din domeniul tehnologiei, Mike Lynch , a fost recuperat joi din epava iahtului, a anunțat pentru Reuters un oficial al Ministerului italian de Interne.

În total, șapte cadavre au fost recuperate de autoritățile italiene.

Amintim faptul că nava sub pavilion britanic, care avea la bord 22 pasageri și membri ai echipajului, s-a scufundat luni, după ce catargul său s-a rupt în două în timpul unei furtuni violente. Cincisprezece persoane, inclusiv soția lui Lynch, au scăpat cu viață din acest incident, iar un cadavru a fost recuperat - se crede că este cel al bucătarului de la bord, Recaldo Thomas.

După ce cadavrul fetei de 18 ani a fost recuperat, un purtător de cuvânt al familiei a declarat: „Gândurile lor se îndreaptă către toți cei afectați de tragedie. Ei ar dori să mulțumească sincer pazei de coastă italiene, serviciilor de urgență și tuturor celor care au ajutat la salvare. Singura lor dorință acum este ca intimitatea lor să fie respectată în aceste momente de durere de nedescris”.

Tânăra de 18 ani urma să înceapă cursurile la Universitatea din Oxford, conform unui profesor al fetei.

„Nu am predat niciodată cuiva care să îmbine abilitățile intelectuale excepționale cu căldura și entuziasmul în felul în care a făcut-o Hannah. Ea a însuflețit clasa cu energia ei, cu pasiunea ei pentru învățare și cu inteligența ei pură”, a spus Jon Mitropoulos-Monk, profesor de engleză la Latymer Upper School din Londra.

În căutare de răspunsuri

După cinci zile, autoritățile italiene se chinuie încă să deslușească modul în care iahtul de 56 de metri s-a scufundat atât de rapid. O filmare neverificată a unei camere de securitate, făcută publică miercuri, pare să prezinte momentul în care o trombă de apă a dus la scufundarea vasului.

Un martor, care deține o vilă în apropiere de locul unde era ancorat iahtul Bayesian, a revăzut ulterior imaginile surprinse de camerele de supraveghere care au surprins tragicul incident.

În doar 60 de secunde, puteți vedea cum dispare nava”, a spus el pentru postul italian ANSA. „Poți vedea clar ce se întâmplă. Nu s-a mai putut face nimic pentru navă. A dispărut într-un timp foarte scurt”.

Ținând cont de vremea nefavorabilă anunțată, echipajul navei ar fi trebuit să închidă toate ușile și trapele și să îi facă pe pasageri să se grupeze în punctul de adunare al navei, a spus Giovanni Constantino, CEO al The Italian Sea Group, pentru ziarul italian Corriere della Sera.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai competentă funcționară din România, cu funcții în mai multe ministere, e șefa CA al Romarm și a luat de la Transelectrica 930.000 lei

2 Lovitura nimicitoare prin care ucrainenii l-ar decapita pe Putin. „Ar fi o nouă surpriză militară, mult mai devastatoare”

3 Un general american, uluit de ce a văzut în regiunea rusă Kursk: Chinul lui Putin dezvăluit

4 Cea mai neagră perioadă pentru Rusia de când a invadat Ucraina: 25% din totalul avioanelor MiG-31K ar fi deja inutilizabile

5 „Mâine strângem mieii. Dacă ar trebui să trăim din banii ăștia, m-aș sinucide” / Interceptări incendiare în dosarul fraților Tate