Cazul copiilor dispăruți din Hunedoara. Cei trei frați au fost găsiți în Serbia și aduși în țară

Cazul copiilor dispăruți din Hunedoara. Cei trei frați au fost găsiți în Serbia și aduși în țară

Cei trei frați din Hunedoara, dați dispăruți și găsiți în Serbia, au fost aduși astăzi în România, alături de tatăl lor. Frații sunt acum în grija autorităților din Deva, iar tatăl este anchetat pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

Cei trei copii au fost găsiți și aduși înapoi în țară FOTO IPJ Hunedoara

Cei trei copii au fost găsiți și aduși înapoi în țară FOTO IPJ Hunedoara

"Cei 3 copii, de 7, 9 și 11 ani, precum și tatăl acestora, un bărbat de 54 de ani, din Simeria, au fost preluați de o echipă mixtă, formată din polițiști și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara, de la punctul de trecere a frontierei România-Serbia Porțile de Fier 1", au transmis autoritățile.

Intervenția a fost posibilă datorită colaborării dintre autoritățile din România și Serbia, pentru a asigura siguranța copiilor și respectarea legii.

Bărbatul va fi condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare și participație improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

"Poliţiştii și procurorii continuă cercetările în acest caz și colaborează cu autoritățile pentru protecția minorilor și pentru a asigura respectarea tuturor prevederilor legale. Față de cei 3 minori urmează a fi instituită măsura specială a plasamentului în regim de urgență, în cadrul unei unități din subordinea DGASPC Hunedoara", au mai transmis autoritățile.

Cazul minorilor dispăruți

Cei trei frați din Sântandrei (Simeria), cu vârste de 7, 9 și 11 ani, au fost raportați dispăruți luni după-amiază, după ce tatăl lor a aflat de la bonă că nu pot fi găsiți. Poliția a lansat operațiuni de căutare, inclusiv alerte RO-ALERT, iar aria de căutare a fost extinsă.

Marți, a apărut un video în care copiii declarau că vor să rămână cu tatăl lor. Joi, înainte ca autoritățile să anunțe localizarea lor în Serbia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva și IPJ Hunedoara au deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini care dau de gândit din Ucraina...

2 „Cel mai rău scenariu posibil pentru Rusia” / Prințul saudit refuză invitația la summitul BRICS și scade prețul petrolului

3 Noi dezvăluiri despre „afacerea Nordis”

4 Cum mai afli una-alta despre unul-altul când se vinde-cumpără un teren în Giurgiu...

5 VIDEO „Puiu” a murit la doar 53 de ani!