Cazul companiei Blue Air, pe mâna procurorilor DIICOT

Cazul companiei Blue Air, pe mâna procurorilor DIICOT

Procurorul-şef adjunct al DIICOT, Oana Daniela Pâţu, a confirmat, potrivit Agerpres, înregistrarea unei sesizări referitoare la compania Blue Air.

BLUE AIR  zbor suspendat FOTO INQUAM Photos Octav Ganea

DIICOT a confirmat înregistrarea unei plângeri împotriva companiei aeriene FOTO Arhivă

„A fost înregistrată o sesizare, despre obiectul ei în acest moment nu vă pot da mai multe detalii. Nu s-a început urmărirea penală in rem. Nu vă pot da mai multe detalii. Nu pot decât să confirm existenţa unei sesizări pe rolul DIICOT. Vom face verificările care trebuie pentru clarificarea situaţiei", a precizat Oana Daniela Pâțu, potrivit Agerpres .

Criza Blue Air

Compania aeriană Blue Air a anunțat, marți, suspendarea zborurilor. Reprezentanții operatorului aerian au explicat suspendarea zborurilor argumentând că, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente necesare pentru operarea zborurilor.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a cerut reluarea imediat a zborurilor Blue Air, explicând că decizia privind blocarea conturilor a fost luată în contextul în care Compania Blue Air este în executare silită de foarte mult timp, având o datorie de 28 de milioane de lei. Miniistrul a mai susținut că această blocare a conturilor nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a zborurilor.

„Această companie şantează statul român, doreşte să nu plătească taxele de mediu şi să nu ramburseze banii consumatorilor, ascunzându-se în spatele idee că sunt un operator român şi aduc mari beneficii statului”, a susținut șeful ANPC, Horia Constantinescu.

Potrivit șefului ANPC, compania „şi-a bătut joc, la propriu, de peste 73.000 de consumatori, datorându-le o sumă în jur de 14 milioane de euro”.

Repatrierea cetățenilor români cu avioane TAROM

Guvernul a adoptat o Hotărâre care prevede suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor din Fondul de Rezervă pentru repatrierea românilor blocați pe aeroporturi.

În urma ședinței de Guvern de miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că Executivul a alocat 5 milioane de lei din Fondul de Rezervă al statului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor, astfel încât să fie organizate și efectuate mai multe curse TAROM pentru repatrierea cetățenilor români care au solicitat sprijin.

Purtătorul de cuvânt a mai menționat că aproximativ 2.000 de români care au cerut sprijin la numărul de telefon alocat special pentru această situație.

Premierul Ciucă cere recuperarea datoriilor de la companii

În urma suspendării zborurilor, premierul Nicolae Ciucă a cerut tuturor instituțiilor statului să se implice în recuperarea datoriilor către stat, indiferent de companie.

În urma izbucnirii crizei privind cursele Blue AIR, ministrul Transporturilor a vorbit de ajutorul de 300 de milioane de lei dat Blue Air în 2020, susținând că acesta urmează să fie recuperat. „Statul trebuie să îl recupereze și vă mulțumesc că ați dat sarcină către anumite structuri guvernamentale și către ANPC, dar eu cred că e cazul și către ANAF și către celelalte instituții care se ocupă de recuperarea acestor datorii”, a completat Grindeanu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O imagine cât o mie de cuvinte...

2 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

3 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

4 Citiți asta și apoi aruncați la coș sondajele mincinoase care-l dau pe Simion în turul doi

5 Încă o familie de „obscuri” cu avere uriașă