Cazanciuc, explicație HALUCINANTĂ! A trimis ofițerul SRI să schimbe un bec la arhiva SIPA! Ăsta ne crede imbecili
Verișorul lui Ponta, Robert Cazanciuc, ne crede imbecili! El susține, halucinant, că l-a trimis pe ofițerul SRI Andronache să schimbe un bec la arhiva SIPA! Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, a declarat joi, pentru AGERPRES, că accesul în arhiva SIPA, în anul 2013, s-a făcut pentru că ANP, depozitarul arhivei, sesizase Ministerul Justiției că se defectase un corp de iluminat.
"ANP, depozitarul arhivei, a sesizat Ministerul Justiției cu privire la faptul că sistemul de supraveghere video, exterior locației, a indicat faptul că pe holul de acces către camerele sigilate în care erau depozitate documentele arhivei SIPA este posibil să se fi defectat un corp de iluminat. Prin ordin al MJ s-a constituit o comisie alcătuită din persoane autorizate legal pentru zone cu restricții de acces", a precizat Robert Cazanciuc.
Fostul ministru a spus că "membrii acestei comisii au avut acces exclusiv pe holul exterior camerelor sigilate în care era depozitată arhiva SIPA".
"Au constatat că un bec se defectase, au procedat la înlocuirea lui, au constatat că toate sigiliile camerelor din holul respectiv erau intacte, au părăsit locația și au consemnat aceste operațiuni administrative într-un proces verbal, depus la compartimentul de specialitate. Așadar, membrii acestei comisii au avut un rol strict administrativ, nu au intrat în niciuna din încăperile în care se aflau documente ale arhivei SIPA, nu au intrat în contact cu niciun fel de document, dosar, hârtie, obiect din arhivă", a subliniat Cazanciuc.
Ministerul Justiției a publicat joi lista celor care au vizitat arhiva SIPA, printre numele care apar pe aceasta figurând cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, și cel al lui Horia Georgescu, fost șef al ANI. Potrivit sursei citate, în 2013 s-a intrat o singură dată în arhivă, pe 13 decembrie, și au avut acces: Florian-Teodor Andronache, Marius Ștef, Adrian Oltenaș, Nicolae Tiliban.
Dana Girbovan, presedintele UNJR: Ce a cautat un cadru SRI in arhiva SIPA in 2013?
Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Dana Girbovan, scrie joi, pe pagina sa de Facebook, dupa ce Ministerul Justitiei a facut publica lista celor care au vizitat arhiva SIPA dupa desfiintarea serviciului secret care supraveghea activitatea din Justitie, ca printre cei de pe lista se afla si Florian-Teodor Andronache, care a facut parte din comisia care a intrat in arhiva pe data de 13.12.2013 si "a fost ofiter SRI detasat in cadrul Ministerul Justitiei". Dana Girbovan se intreaba "Ce a cautat un cadru SRI in arhiva SIPA in 2013?"
Postarea integrala a Danei Girbovan:
„Ce a cautat un cadru SRI in arhiva SIPA in 2013?
Ii felicit pe toti jurnalistii care au insistat pentru a se face lumina in legatura cu arhiva SIPA si pe ministrul justitiei Tudorel Toader pentru ca a facut acest prim pas, de a publica numele celor care au intrat in arhiva SIPA.
Contrar celor spuse de unele persoane din presa, lamurirea tuturor aspectelor privind arhiva SIPA este imperativa pentru a clarifica aceasta pata neagra din justitia post-comunista romaneasca.
Analizand documentul publicat de Evenimentul Zilei si materialul publicat de Ministerul Justitiei, constat cu surprindere ca atat magistratii, cat si opinia publica, au fost tinuti in eroare ani de zile in legatura cu aceasta arhiva.
Sunt o serie de intrebari pe care le am in urma parcurgerii acestor materiale, dar le vom lua pe rand, astfel:
Conform materialului publicat de Ministerul Justitiei, printre cei care au intrat in arhiva SIPA in 13.12.2013 a fost si domnul Andronache Florian-Teodor. Conform datelor publice, dansul a fost ofiter SRI detasat in cadrul Ministerul Justitiei.
1. Ce a cautat domnia sa in arhiva SIPA?
2. In baza carui ordin al ministrului s-a format comisia care a intrat in arhiva SIPA in 2013?
3. Exista un raport si/sau proces verbal intocmit de aceasta comisie?
Reinnoiesc invitatia adresata tuturor jurnalistilor care vor o justitie cu adevarat libera si independenta sa mearga pe fiecare fir privind aceasta arhiva, sa caute declaratiile din trecut ale tuturor persoanelor publice si sa le ceara explicatii, pentru a se face lumina si a se clarifica toate aspectele legate de aceasta arhiva.”