Caz unic în alegeri: președintele Consiliului Județean Botoșani le cere candidaților pentru șefia județului să semneze un pact că vor continua proiectele cu finanțare europeană

Caz unic în alegeri: președintele Consiliului Județean Botoșani le cere candidaților pentru șefia județului să semneze un pact că vor continua proiectele cu finanțare europeană

Caz unic în alegeri: președintele Consiliului Județean Botoșani le cere candidaților pentru șefia județului să semneze un pact că vor continua proiectele cu finanțare europeană.

Președintele în funcție al Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a adresat o invitație inedită candidaților care se bat în alegeri pentru conducerea județului, cerându-le să semneze un pact prin care să se angajeze că „dacă vor câștiga competiția electorală din 9 iunie 2024, pentru președinția Consiliului Județean, vor asigura continuarea tuturor proiectelor cu finanțare europeană aflate deja în implementare în momentul preluării mandatului, conform listei prezentate în cuprinsul prezentului Pact.”

Actualul președinte al Consiliului Județean Botoșani nu s-a mai înscris în competiția pentru un nou mandat, neavând nicio miză electorală în legătură cu Pactul propus și singurul motiv pentru care face acest demers e ca cel care veni la conducerea județului „să ducă la bun sfârșit proiectele”.

În cuprinsul documentului se arată că „prezentul pact nu limitează în niciun fel programele politice și electorale ale semnatarilor și nici nu le impune acestora o anumită viziune de dezvoltare a județului Botoșani.  Singurul obiectiv al Pactului este ca banii europeni obținuți pentru Botoșani să fie valorificați în totalitate, în beneficiul botoșănenilor, indiferent de diferențele de viziune sau de orientare politică dintre candidații la președinția Consiliului Județean”. La finalul Pactului este prezentată o listă cu proiectele cu finanțare europeană care deja se află în derulare în județul Botoșani  și care totalizează 334 de milioane de euro, bani care ar fi pierduți dacă viitorul președinte al județului nu va continua proiectele începute. 

Acești bani europeni sunt ai botoșănenilor și nu trebuie să ne batem joc de ei. Cred că cei care vor răspunde apelului meu și vor semna pactul vor fi apreciați de alegători”, a precizat Doina Federovici.

Candidatul PSD susține Pactul pentru fonduri europene

Până în prezent, singurul candidat care a anunțat că va semna Pactul propus de președintele Consiliului Județean în funcție, este Lucian Trufin, din partea PSD. Acesta consideră că Pactul nu are o miză electorală și că toți cei care au maturitatea politică ar trebui să îl semneze pentru a garanta că indiferent cine va fi ales, nu se vor pierde banii europeni care deja au fost obținuți pentru județul Botoșani.  Pactul nu e despre ofertele noastre electorale. E despre ceea ce deja a început actuala administrație și care trebuie dus la bun sfârșit, indiferent cine va câștiga competiția electorală. Cred că toți candidații care au maturitate politică vor semna Pactul propus de doamna Federovici”, a declarat candidatul social-democrat.

Vezi Pactul aici.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii