Caz șocant în Germania: un bărbat a aruncat un copil ucrainean de pe un pod. Motivul gestului halucinant
Un caz șocant a avut loc sâmbătă în Germania. Cu o cruzime inimaginabilă, un bărbat în vârstă de 40 de ani a atacat câțiva copii ucraineni. Un băiat de 10 ani a fost luat și aruncat de pe un pod, într-un canal. Agresorul le-a reproșat că nu vorbesc limba rusă.
Poliția germană îl caută pe agresor FOTO Getty Images
Conform Digi 24 , suspectul, care încă nu a fost prins, a tras mai întâi de păr o fetiţă, apoi a luat un copil de 10 ani şi l-a aruncat peste balustrada unui pod, în canal.
Copilul a fost rănit la cap și la piciorul stâng, izbindu-se de grinzile de fier ale podului. Ca și cum nu ar fi fost suficient, bărbatul a aruncat apoi cu o sticlă în victima aflată dedesubt, pe care a rănit-o la umăr. Imediat după acest gest halucinant, bărbatul a fugit, relatează cotidianul Bild, citat de La Libre Belgique.
Purtătorul de cuvânt al procuraturii a anunțat că, cel mai probabil, suspectul este un „vorbitor de limbă rusă”, întrucât acesta le-ar fi spus copiilor ucraineni: „Ar fi trebuit să vorbiţi în limba rusă”, după care a adăugati că „Ucraina a început războiul ”. Poliţia a deschis o anchetă pentru tentativă de omor și a mobilizat forțe pentru prinderea suspectului.
UNICEF: Copiii din Ucraina, naufragiați ai educației
Pregătirea școlară a copiilor din Ucarina este amenințată după doi ani de pandemie, urmați de o invazie rusească, a avertizat pe 29 august 2023, Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).
Copiii care au rămas în Ucraina şi cei care au fost forţaţi să fugă din ţară au în faţă un al patrulea an şcolar perturbat, subliniază UNICEF, informează Agerpres care preia AFP.
Războiul şi exilul pun în pericol educaţia şi formarea celor 6,7 milioane de copii şi tineri din Ucraina cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, a declarat Regina De Dominicis, directoarea regională a UNICEF pentru Europa şi Asia Centrală.
Prezintă semne de pierdere a cunoştinţelor dobândite
Copiii ucraineni prezintă semne de pierdere a cunoştinţelor dobândite, inclusiv în ceea ce priveşte competenţele în limba ucraineană, în citire şi matematică, a precizat Regina De Dominicis după ce a vizitat Ucraina.
"În Ucraina, atacurile asupra şcolilor continuă, lăsând copiii profund tulburaţi şi lipsiţi de locuri sigure pentru a învăţa", a deplâns reprezentanta UNICEF.
”Acest lucru i-a forţat pe copiii ucraineni nu doar să lupte pentru a face progrese în educaţia lor, ci şi să nu uite ce au învăţat la vremea la care şcolile lor funcţionau normal", a adăugat ea.
Datele citate de UNCEF relevă că aproximativ jumătate dintre profesorii ucraineni au raportat o deteriorare a nivelului de cunoştinţe ale elevilor în limba ucraineană, matematică şi limbi străine.
De asemenea, potrivit acestor date, doar o treime dintre elevii ucraineni şi-au continuat studiile cu prezenţă fizică. O treime dintre aceştia au studiat cu prezenţă fizică parţială, iar restul, din cealaltă treime, au studiat la distanţă.
Două treimi dintre copiii preşcolari, şi chiar trei sferturi în zonele apropiate de front, nu sunt încadraţi în unităţi de învăţământ.
Sursa: adevarul.ro