Caz medical uluitor în SUA: Un bărbat a strănutat atât de puternic încât și-a expulzat intestinul în afara corpului

Caz medical uluitor în SUA: Un bărbat a strănutat atât de puternic încât și-a expulzat intestinul în afara corpului

Un bărbat din Florida care mânca într-un restaurant împreună cu soția sa a strănutat recent atât de puternic încât a făcut ca părți din intestinele sale să iasă din corpul său printr-o rană chirurgicală, potrivit cercetătorilor.

Un bărbat a strănutat atât de puternic încât și-a expulzat intestinul în afara corpului

Cazul, publicat în ediția din mai 2024 a American Journal of Medical Case Reports, descrie bărbatul fără nume ca fiind o persoană în vârstă de 63 de ani cu antecedente de cancer de prostată , potrivit idependent.co.uk .

În timpul tratamentelor pentru o recidivă post-canceroasă, acesta a întâmpinat diverse complicații de sănătate, iar bărbatul a suferit o cistectomie, o procedură de îndepărtare a vezicii urinare, cu 15 zile înainte de incidentul de la restaurant, lăsându-l cu o rană chirurgicală cicatrizată pe abdomen.

În dimineața strănutului, medicii bărbatului au raportat că acesta se vindeca bine și putea îndepărta capsele care legau rana.

El și soția sa au ieșit să ia micul dejun la restaurant pentru a sărbători.

„În timpul micului dejun, bărbatul a strănutat puternic, urmat de tuse. A observat imediat o senzație de „umezeală” și durere în zona abdomenului inferior. Uitându-se în jos, el a observat mai multe bucle de intestin roz care ieșeau din locul operației sale recente”, scriu cercetătorii.

Uimit, bărbatul a acoperit protuberanța cu cămașa și s-a gândit să se ducă singur la spital, dar s-a temut că schimbarea poziției ar putea agrava rana și a chemat o ambulanță.

Paramedicii sosiți la fața locului au acoperit rana cu o compresă sterilă și i-au administrat bărbatului analgezice, ducându-l de departamentul de urgențe al unui spital din apropiere.

Acolo, măsurătorile i-au arătat semnele vitale în limite normale.

„Trei chirurgi urologi au redus cu grijă intestinul eviscerat înapoi în cavitatea abdominală”, continuă studiul distribuției. „Ei au inspectat întreaga lungime a intestinului subțire și nu au observat nicio dovadă de leziune”.

Revista notează că acest caz este unul important deoarece umple lacunele din literatura de specialitate cu privire la dehiscență, spargerea rănilor.

„În timp ce dehiscența rănilor este o complicație bine cunoscută, acest caz este important deoarece eviscerarea prin zona chirurgicală abdominală după cistectomie este slab descrisă în literatura medicală”, conchide articolul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Zeci de procurori DNA, plătiți deja cu salarii de peste 5.000 de euro lunar, au dat instituţia în judecată şi cer salarii ca în Parchetul European pe …

3 Rușii au distrus o fabrică de la Berlin ca să întrerupă livrarea de ajutoare militare pentru Ucraina, dar au greșit ținta

4 „A omorât mai mulți ucraineni decât rușii”

5 Foarte interesante amănunte...