Caz halucinant. O româncă s-a predat la poliție invocând jafuri inventate, pe care nu le-a comis niciodată

Caz halucinant. O româncă s-a predat la poliție invocând jafuri inventate, pe care nu le-a comis niciodată

O româncă în vârstă de 19 ani a mărturisit în fața autorităților din Austria că a comis șase jafuri, inclusiv atacuri comise asupra unor bănci, însă ulterior s-a dovedit că faptele erau unele inventate.

Cazul se judecă în continuare FOTO: Arhivă

Cazul se judecă în continuare FOTO: Arhivă

În decembrie anul trecut, o tânără de 19 ani intră într-o secție de poliție din Viena - însoțită de un cuplu în vârstă și de un renumit avocat al apărării. Niciunul dintre polițiști nu se aștepta la ceea ce tânăra româncă a mărturisit acolo: Că a comis șase jafuri împreună cu fratele și unchiul ei - inclusiv două atacuri asupra unor bănci, scrie krone.at.

Mărturisire de 25 de pagini inventată

Poliția este alertată imediat, așteptându-se să pună capăt unei mari familii de infractori. Tânăra prezintă 25 de pagini scrise de mână cu descrieri detaliate ale jafurilor, începând din decembrie 2018 la Deniz Bank. Inspecția completă verifică informațiile. Între timp, tânăra de 19 ani este interogată până când, în cele din urmă, iese la iveală: totul este doar inventat,

Responsabilitate curioasă în instanță

Cum îi vine unei tinere nevinovate ideea de a mărturisi crime grave pe care nu le-ar fi putut comite? La tribunalul regional din Wiener Neustadt, ea oferă o explicație care uimește observatorii procesului. Procurorul general o acuză acum de defăimare și mărturie falsă. Ea împarte banca acuzaților cu cuplul care a însoțit-o la secția de poliție - părinții iubitului ei.

El se află în închisoare pentru că l-a bătut și umilit pe fostul iubit al fetei. Tânăra a rămas apoi cu familia lui. Iar acum depune mărturie pentru prima dată în fața instanței: „Scopul lor era să mă ducă în arest pentru a vedea cum se simte fiul lor. M-au învinovățit pe mine pentru asta”. Așa că au obligat-o pe româncă să se prezinte la poliție.

„Trebuie să dorm într-o piscină cu șerpi”

Și cum i-a venit ideea cu tâlhăriile? „A început cu citirea cărților de tarot. Ei au spus: „Văd asta în apă și în boabele de cafea, văd asta în cărți, tu ai făcut toate astea”. Și asta a făcut-o să se simtă puțin grețoasă, i-a explicat ea judecătorului. „Mi-e frică de acest gen de lucruri, nu știam asta înainte. Mi-au spus că dacă nu recunosc, se va întâmpla ceva rău. Diavolul ar veni la mine noaptea și ar trebui să dorm într-o piscină cu șerpi”.

Așa că a scris mai întâi crimele în cărțile de tarot și apoi a mărturisit poliției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 Adrian Minune, umilit de patronul unui club din Vaslui. „Nu te supăra, ai greșit scena, băiatul meu”

3 Corina Bud a apărut fără lenjerie intimă la un concert, în fața a zeci de mii de oameni: „Hopa, ce avem noi aici”

4 Zece deputați din USR, PNL și AUR au anunțat că fac parte din noul Partid DREPT. Vlad Gheorghe (ex-USR), în discuții cu partidul pentru susținere la a…

5 Europa, 2024... Volkswagen ia în considerare pentru prima oară în istoria sa ideea de a închide uzine auto din Germania