Caz bizar în Canada: un cuplu a fost găsit mort pe „Insula Cimitirului” în timp ce încerca să traverseze Oceanul Atlantic

Caz bizar în Canada: un cuplu a fost găsit mort pe „Insula Cimitirului” în timp ce încerca să traverseze Oceanul Atlantic

Cadavrele unui cuplu care a traversat Oceanul Atlantic într-o călătorie cu barca au fost găsite pe o barcă de salvare care a eșuat pe o insulă canadiană îndepărtată, la aproape șase săptămâni după ce au fost văzuți ultima dată.

foto Britanica Sarah Packwood și soțul ei canadian Brett Clibbery

Un cuplu a fost găsit mort pe „Insula Cimitirului” FOTO X/@light_tv147

Se crede că britanica Sarah Packwood, în vârstă de 54 de ani, și soțul ei canadian, Brett Clibbery, în vârstă de 70 de ani, și-au abandonat iahtul și au murit înainte de a eșua pe insula Sable - cunoscută drept „cimitirul Atlanticului” - la est de Nova Scotia, în Canada, pe 12 iulie, transmite The Guardian .

Cuplul a fost dat dispărut la 18 iunie, după ce a părăsit Nova Scotia cu iahtul lor ecologic de 13 m (42 ft), Theros, la 11 iunie. La 13 iunie, dispozitivul GPS Garmin al lui Clibbery a emis un semnal final la aproximativ 40 de mile sud-vest de insula Sable.

Ei se aflau în drum spre Azore, o colecție de insule aparținând Portugaliei în mijlocul Atlanticului, călătoria de 3 228 km fiind planificată să dureze 21 de zile.

Într-o postare pe Facebook, fiul lui Clibbery, James, a confirmat că cei doi au murit, spunând că ultimele zile au fost „foarte grele”. El a declarat că este în curs o anchetă și că așteaptă un test ADN pentru cadavre.

El a spus: „Au fost oameni extraordinari și nu există nimic care să umple golul lăsat de moartea lor inexplicabilă până acum”.

Rămâne necunoscut ce s-a întâmplat, dar poliția a declarat că este în curs o anchetă „multi-agenție”. Potrivit site-ului canadian de știri Saltwire, una dintre teoriile explorate de anchetatori este că iahtul a fost lovit de o navă de marfă aflată în trecere, care nu a observat coliziunea.

Echipajul bărcii cu pânze fie nu a fost în măsură să evite coliziunea”, fie ar fi putut fi jos, cu Theros pe pilot automat, a declarat o sursă anonimă pentru Saltwire. Garda de Coastă canadiană și avioanele militare nu se crede că au reperat epave sau vreun semn al ambarcațiunii.

Mai mult de 350 de naufragii au fost înregistrate pe Insula Sable - care este nelocuită în afară de personalul din stațiile de salvare administrate de guvern - începând din 1583, potrivit Muzeului Maritim al Atlanticului, care spune că insula se află în apropierea unei rute maritime importante, se află pe o traiectorie comună a furtunilor și este înconjurată de curenți „dificili”.

Cei doi s-au întâlnit întâmplător într-o stație de autobuz din Londra în 2015, când Packwood se pregătea să doneze un rinichi surorii sale, iar Clibbery, un inginer pensionar, vizita Londra.

Când s-au cunoscut, Brett i-a povestit lui Sarah despre vasul său, Theros, și despre pasiunea sa pentru navigație. Ea a spus: „A fost ceva ce mi-am dorit dintotdeauna să fac, dar pentru care nu am avut niciodată timp”.

Ea a adăugat: „M-a dus la prima mea plimbare cu iahtul și mi-a plăcut. Brett m-a cerut în căsătorie în cabina principală a vasului.” Cuplul s-a căsătorit apoi pe Theros în 2016, iar Packwood s-a mutat în Canada în 2018, achiziționând împreună cu Clibbery un teren pe insula Salt Spring.

Într-un videoclip postat pe canalul lor de YouTube, Theros Adventures, pe 12 aprilie, cei doi au numit călătoria Green Odyssey și au explicat cum se va baza pe vele, panouri solare, baterii și un motor electric recondiționat de la o mașină.

Clibbery a declarat: „Facem tot ce putem pentru a arăta că se poate călători fără a consuma combustibili fosili”.

Packwood a adăugat: „Este probabil cea mai mare aventură din viața noastră de până acum.”

Aventurile de navigație anterioare ale cuplului au inclus navigarea pe coasta de vest a Canadei și a SUA, înainte de a traversa canalul Panama spre Caraibe și de a se întoarce până în Nova Scotia. În iunie 2019, ei s-au îmbarcat într-o călătorie cu vaporul peste Atlantic, care a fost întreruptă de furtuni puternice.

Packwood, originar din Warwickshire, a lucrat în Rwanda cu ONU după genocidul din 1994 și avea o vastă experiență ca umanitar.

În ceea ce ar fi ultima lor postare, cei doi au scris pe Facebook: „Căpitanul Brett și secundul Sarah au pornit în cea de-a doua etapă a Odiseei Verzi la bordul Theros - GibSea 42 foot sailboat. Alimentați de vânt și soare. Ne îndreptăm spre est, spre Azore ”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii