Cauza exactă a morții lui Sinéad O'Connor, anunțată la un an de la deces

Cauza exactă a morții lui Sinéad O'Connor, anunțată la un an de la deces

Certificatul de deces al cântăreței irlandeze a fost înregistrat oficial de fostul ei soț în Lambeth, Londra.

Sinéad O'Connor a murit la 56 de ani FOTO: Arhiva

Sinéad O'Connor a murit la 56 de ani FOTO: Arhiva

Cântăreața irlandeză a murit la vârsta de 56 de ani în iulie 2023. Ea a fost găsită fără suflare la domiciliu în Herne Hill, sudul Londrei, și a fost declarată moartă la fața locului, scrie independent.co.uk.

Șase luni mai târziu, în ianuarie anul acesta, un medic legist a declarat că artista care cântă „Nothing Compares 2 U” a murit din cauze naturale.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Southwark Coroner's Court a declarat: „Aceasta este pentru a confirma că doamna O'Connor a murit din cauze naturale. Prin urmare, medicul legist și-a încetat implicarea în moartea ei”.

Acum, după cum a raportat The Irish Independent, certificatul de deces al lui O'Connor - care a fost înregistrat miercuri de fostul ei soț, John Reynolds, în Lambeth, Londra - a dezvăluit cauza exactă a decesului, și anume boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) și astmul.

După cum explică NHS, BPOC se referă la un grup de afecțiuni pulmonare care cauzează dificultăți de respirație.

Certificatul de deces precizează că muzicianul suferea și de „o infecție de grad inferior a tractului respirator”.

Decesul ei a fost certificat de Julian Morris, medic legist senior pentru Inner South London, după o examinare post-mortem fără anchetă.

Câștigătoarea premiului Brit a fost înmormântată în Bray, comitatul Wicklow, în luna august a anului trecut, în cadrul unei ceremonii la care au participat oficiali ai guvernului irlandez, rude, prieteni și colegi muzicieni.

Bono de la U2, Bob Geldof și președintele irlandez Michael D Higgins s-au numărat printre invitați, procesiunea trecând pe lângă vechea casă a lui O'Connor din Bray, unde mii de fani erau aliniați pe străzi.

La începutul acestei săptămâni, muzeul de ceară din Dublin a fost nevoit să retragă o figură recent dezvăluită a lui O'Connor, după ce familia regretatei cântărețe s-a plâns că nu semăna „deloc cu ea”.

Când figura a fost dezvăluită joi, mulți s-au plâns că nu seamănă cu O'Connor, fratele ei, John, considerând-o „hidoasă”.

El a declarat că a fost șocat când a văzut prima dată o imagine a figurinei online și a spus că nu semăna cu ea „deloc”.

„Când am văzut-o online ieri, am fost șocat. Mi s-a părut că arată între un manechin și ceva din Thunderbirds”, a spus el în timpul unei apariții vineri la emisiunea Liveline de la RTE Radio.

Echipa muzeului s-a reunit vineri dimineață și a decis să retragă opera de ceară, recunoscând că „se poate mai bine” și promițând să creeze o „reprezentare mai exactă”.

Moartea lui O'Connor de anul trecut a urmat decesului fiului ei în vârstă de 17 ani, Shane, care s-a sinucis în ianuarie 2022.

În urma morții lui Shane, O'Connor a declarat că nu va mai cânta niciodată, deoarece nu mai avea „nimic despre care să cânte”, și ulterior și-a anulat turneele planificate. Ea a publicat o postare sinceră despre moartea fiului ei cu câteva zile înainte de propria ei moarte.

La o lună după moartea mamei lor , cei trei copii supraviețuitori au emis o declarație publică în care au mulțumit „nenumăraților” susținători care și-au împărtășit condoleanțele și urările de bine după moartea ei.

Copiii lui Sinéad, împreună cu familia extinsă a lui Sinéad, doresc să le mulțumească nenumăraților oameni amabili care au simpatizat și au prezentat condoleanțe cu privire la moartea recentă a lui Sinéad”, au scris ei în The Irish Times.

„Sprijinul lor util pentru familie este foarte apreciat.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban