![](/static/img/zoom_in.png)
Câți dintre bucureşteni ar susţine candidatura şi l-ar vota la prezidenţiale pe Nicuşor Dan. Datele ultimului sondaj
15% dintre bucureşteni ar susţine o posibilă candidatură a primarului general, Nicuşor Dan, la prezidenţiale şi l-ar şi vota, în timp ce 38% nu susţine o astfel de candidatură, potrivit unui sondaj de opinie realizat de FlashData în perioada 3-5 ianuarie.
La întrebarea ”cum priviţi o posibilă candidatură a lui Nicuşor Dan la alegerile prezidenţiale”, 38% dintre cei care au răspuns au spus că nu o susţin, 29% au spus că o susţin, dar nu ştiu dacă l-ar vota, 15% au spus că o susţin şi ar vota pentru el.
27% dintre respondenţi consideră că activitatea primarului general al Capitalei este slabă, 26% au spus că activitatea acestuia este bună, 22% - foarte bună, iar 19% - foarte slabă.
La întrebarea ”dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru primarul general al Capitalei, aţi vota pentru actualul primar sau aţi prefera o schimbare”, 49% au spus că ar vota cu actualul primar, 43% ar vota cu alt candidat, 8% nu ştiu/nu răspund.
Dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale , 32% dintre cei întrebaţi ar vota cu AUR pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, 22% - USR, 19% - PSD, 8% - PNL, 8% - POT, 3% - SOS. 28% dintre respondenţi au spus că nu îi îngrijorează prea mult prezenţa partidelor extremiste în consiliile locale ale sectoarelor, 24% au spus că îi îngrijorează această prezenţă destul de mult, 18% - foarte mult, 16% - deloc.
53% dintre cei chestionaţi au spus că direcţia în care se îndreaptă Municipiul Bucureşti este una greşită, 42% au spus că Bucureştiul se îndreaptă într-o direcţie bună, iar 5% nu au răspuns.
Bucureştenii au precizat ca principalele probleme ale oraşului sunt traficul - 19%, încălzirea/apa caldă - 13%, corupţia - 10%, sistemul de sănătate - 9%, poluarea - 8%.
La Sectorul 1 al Bucureştiului, activitatea noului primar de la preluarea mandatului este evaluată ca bună de 34% dintre cei care au fost chestionaţi, 24% spun că activitatea este slabă, 22% - foarte bună, 8% - foarte slabă.
Principalele probleme din Sectorul 1 sunt: gospodărirea şi salubritatea - 27% dintre cei chestionaţi, infrastructura rutieră - 22%, locurile de parcare - 21%. La întrebarea 'consideraţi că schimbarea primarului a adus o îmbunătăţire în administraţia sectorului', 53% au spus da, 27% au spus că situaţia a rămas la fel, iar 13% că situaţia s-a înrăutăţit.
Principalele probleme din Sectorul 2 sunt: locurile de parcare - 31%, infrastructura rutieră 21%, transportul public 14%. Activitatea noului primar de la preluarea mandatului este evaluată drept slabă de 27% dintre chestionaţi, bună de 25%, foarte slabă - 19%, foarte bună - 15%. 42% consideră că schimbarea primarului a adus la înrăutăţire în administraţia sectorului, 26% au spus că situaţia s-a îmbunătăţit, iar 21% că a rămas la fel.
Principalele probleme din Sectorul 3: 36% dintre chestionaţi au spus locurile de parcare, 25% - infrastructura rutieră, 20% - transportul public.
În Sectorul 4 principalele probleme sunt: infrastructura rutieră - 27%, locurile de parcare -27%, transportul public - 23%.
În Sectorul 5 principalele probleme sunt: gospodărirea şi salubritatea - 24%, siguranţa publică - 19%, transportul public - 17%. La întrebarea 'consideraţi că schimbarea primarului a adus o îmbunătăţire în administraţia sectorului', 31% au spus că situaţia s-a înrăutăţit, 31% că a rămas la fel, iar 20% că s-a îmbunătăţit.
Principalele probleme din Sectorul 6 sunt: locurile de parcare - 31% dintre cei chestionaţi, infrastructura rutieră - 22%, transportul public - 19%.
Sondajul a fost realizat de FlashData, în perioada 3-5 ianuarie, pe 5.100 de respondenţi din Bucureşti, în vârsta de 18 ani şi peste, iar marja de eroare este 3,5%, la un nivel de încredere de 95%.
Sursa: adevarul.ro