Câți ani are cel mai vechi autoturism înmatriculat în România în luna septembrie

Câți ani are cel mai vechi autoturism înmatriculat în România în luna septembrie

Cel mai vechi autoturism „old timer” înmatriculat în septembrie în România a primit numere de Iași.

Fiat 508C Balilla FOTO: Ziarul de Iași

Fiat 508C Balilla FOTO: Ziarul de Iași

Mașina, un Fiat 508C Balilla, cu o putere de 24 kw și cu capacitate cilindrică 1089 a fost fabricată în iunie 1937 și este cel mai vechi autoturism înmatriculat în România. Despre acest model de Fiat, producătorul „a încercat inițial să-l poreclească Nuova Balilla 1100 dar șoferii l-au numit întotdeauna doar ”1100” și că „a fost produs în 57.000 de unități în versiunile Cabriolet, Saloon și Sunroof Sedan”.

Este mai în vârstă cu doar o lună decât un alt autoturism de colecție adus în România în luna septembrie și înmatriculat la Brașov, un Mercedes Benz 230 Cabrio B. Balilla.

Potrivit ziaruldeiasi.ro , numărul mașinilor la mâna a doua intrate astfel în circulație, în județ, a reprezentat 84% din totalul înmatriculărilor din ultima lună.

”Astfel, dacă la Iași din 1.161 de autoturisme înmatriculate în septembrie 974 erau la mâna a doua și 187 erau noi (84% second – 16% noi), în România, din totalul de 37.615 autoturisme înmatriculate, 76% erau second și 24% noi”, mai scrie ziaruldeiasi.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 „E cea mai sigură bancă. Nu are cum să intre în faliment” / Gigi Becali a dezvăluit unde își ține banii

3 BREAKING Maia Sandu, victorie zdrobitoare în Republica Moldova

4 O creatoare OnlyFans s-a culcat cu 158 de bărbați în două săptămâni. Mama sa îi face curățenie în dormitor după filmări

5 Francis Fukuyama / „Putin a folosit tactica «salamului». Singura opțiune de victorie e ca armata ucraineană să ocupe Moscova și să-l detroneze”