Câte zile rămân proaspete ouăle dacă stau la frigider. Amănuntul care face diferența

Câte zile rămân proaspete ouăle dacă stau la frigider. Amănuntul care face diferența

Ouăle proaspete pot fi păstrate în frigider timp de mai multe săptămâni, cu condiția să fie depozitate corect. Este important să le păstrați în ambalajul original sau într-un suport de ouă, departe de alimente cu mirosuri puternice, cum ar fi ceapa sau usturoiul.

Cum se păstrează corect ouăle în frigider. FOTO Alexandru Cîrîc / captură Facebook

Cum se păstrează corect ouăle în frigider. FOTO Alexandru Cîrîc / captură Facebook

Temperatura ideală pentru păstrarea ouălor este între 2 și 4 grade Celsius. De asemenea, dacă ați spart și separat ouăle pentru a face prăjituri cu bezea sau înghețată, puteți păstra gălbenușurile sau albușurile rămase într-un recipient ermetic la frigider până la 4 zile.

Ouăle omletă sau ouăle fierte care au fost făcute pentru salată de ouă sau o quiche trebuie refrigerate și consumate în decurs de 3 până la 4 zile. Ouăle fierte tari vor rezista o săptămână întreagă dacă sunt păstrate necojite la frigider. Ouăle crude pot fi ținute în frigider 10 zile înainte de a fi folosite, dar ouăle fierte trebuie mâncate în două, trei zile de când au fost gătite, chiar dacă sunt în frigider.

Cum trebuie păstrate ouăle în frigider

Ouăle proaspete , curate, dar nespălate, se recomandă a fi păstrate la frigider nu mai mult de 6 săptămâni pentru a-și păstra prospețimea. Nerefrigerate sau spălate și refrigerate, ouăle nu se recomandă a fi păstrate mai mult de 3-4 săptămâni”, a spus, pe Facebook, directorul Institutlui de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Cîrîc.

Ele pot fi și congelate, dar niciodată în coajă. Le poți bate ca pentru omletă și le poți pune la păstrat (negătite) în congelator. La dezghețare le poți folosi pentru diverse preparate la cuptor sau, desigur, pentru omletă.

Ouăle trebuie sparte, iar conținutul trebuie păstrat în congelator până la maxim 18 luni”, a mai spus directorul Institutlui de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Cîrîc.

Alte alimente care pot fi congelate fără probleme

Avocado. Tot ce trebuie să faci este să-i scoți sâmburele și să îl tăi în felii, pe care să le așezai pe o foaie de copt sau pe o farfurie tapetată, apoi să le congelezi. Le poți decongela în cuptorul cu microunde timp de 10-15 secunde, pentru a le folosi la smoothie și nu numai.

Tofu. Este catalogat drept unul dintre singurele alimente care se îmbunătățește după ce stă în congelator. Apa din tofu se dilată, potrivit Bon Appetit, conferindu-i o textură spongioasă, care va absorbi sosurile și supele.

Brânza rasă. Poate ai încercat deja să congelezi o bucată de brânză și ai observat că nu e o idee bună. Dacă o razi înainte de congelare, vei constata că la dezghețare se „descurcă” mai bine decât în varianta calup sau felie. O poți folosi fie dezghețând-o din timp, fie lăsând-o să se topească într-un fel de mâncare fierbinte, cum ar fi lasagna.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii