Cătălin Ivan: Există un stat paralel, dar Liviu Dragnea face parte din acest stat

Cătălin Ivan: Există un stat paralel, dar Liviu Dragnea face parte din acest stat

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat, luni, că președintele PSD Liviu Dragnea face parte din "statul paralel" la care fac referire liderii PSD și că Dragnea a beneficiat de acest "stat paralel".

 "Vedeți afacerile lui Liviu Dragnea cu apropiați ai lui Traian Băsescu, pozele cu Liviu Dragnea stând la masă cu Murgeanu și foarte multe alte dovezi. (...) Când noi, cei din PSD, luptam cu regimul lui Traian Băsescu, pe bună dreptate un regim nociv pentru România, Liviu Dragnea stătea la masă cu exponenții acestui regim: cu Coldea, cu Kovesi, ș.a. Există un stat paralel, este evident, dar Liviu Dragnea face parte din acest stat paralel și a beneficiat de acest stat paralel", a spus Cătălin Ivan în fața sediului PSD, unde a venit, luni dimineață, pentru a depune mai multe documente care atestă, susține acesta, că încă mai este membru al partidului.

Ivan a arătat că membrii PSD "cinstiți" luptă împotriva acestui "stat paralel", care este format din persoane care iau din banii publici sau care fac afaceri împreună dincolo de partidele din care fac parte.

"El (statul paralel — n.r.) există, iar Liviu Dragnea este un exponent al acestui stat. Este un stat care folosește, de exemplu, acțiuni la purtător, acele firme cu acționariat ascuns care iau miliarde din banii publici, sunt acei câțiva foarte bogați, extrem de bogați, politicieni din diverse partide politice și înalți funcționari în statul român care, dincolo de partidele din care fac parte, fac afaceri foarte bănoase împreună", a mai declarat Ivan.

Statutul PSD a fost făcut ca să-l protejeze pe Liviu Dragnea de membrii de partid, nu invers, susține el.

"În acest moment, Liviu Dragnea poate să dizolve orice organizație, poate să dea afară orice membru de partid. Mai bine de două treimi din membrii Comitetului Executiv, liderii județeni sunt interimari de doi ani de zile, deci nu vor vota niciodată împotriva lui Liviu Dragnea, pentru că printr-un simplu telefon îi schimbă din funcțiile respective, deci în acest moment PSD este un partid captiv, ținut de câțiva din PD și PRM veniți să controleze partidul", a afirmat Ivan.

El consideră că de mult timp liderii vechi din PSD nu au mai luat decizii, iar partidul este reprezentat de oameni proveniți din PD sau PRM, precum Darius Vâlcov, Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu sau Codrin Ștefănescu.

"Eu nu am mai văzut o decizie luată sau un lider PSD vechi care a fost doar în PSD să iasă să spună lucruri în numele partidului. Uitați-vă, PD — Vâlcov, Dragnea, PRM — Olguța, Codrin, aceștia sunt cei care vorbesc în acest moment în numele partidului", a mai declarat Ivan.

Întrebat de ce nu iese din PSD dacă nu se mai simte reprezentat, Cătălin Ivan a arătat că el a intrat în partid pentru că crede în valorile de stânga și ar fi "umilitor" să iasă din partid din cauza lui Dragnea.

"Pe de altă parte, eu cred că acești PRM-iști și PD-iști temporar au pus mâna pe partid, vor pleca. Eu cred că PSD trebuie să-și ia, e deja o vorbă consacrată, "să-și ia partidul înapoi". Eu știu că sunt foarte mulți lideri vechi ai Partidului Social Democrat care își pun probleme serioase ca PSD-ul să nu aibă soarta PNȚ-ului. Este evident că în acest moment Liviu Dragnea sacrifică PSD doar ca să se mențină el o săptămână, două, o lună, două, trei în libertate", a adăugat Ivan.

În ceea ce privește legile justiției, Cătălin Ivan consideră că sunt necesare, însă demersul este decredibilizat de cei din partid care au probleme penale.

"Un pachet de legi coerent este necesar, eu am mare încredere în Tudorel Toader pentru că îl știu de la Iași și știu că este de bună credință. Pe de altă parte, eu cred că acest demers este total decredibilizat în momentul în care oameni cu probleme în instanță, oameni cu probleme penale depun amendamente, acesta este din punctul meu de vedere conflict de interese. (...) Eu cred că cei care au probleme în instanță, cei care au interese directe sau indirecte pe acest pachet de legi ar trebui să se abțină și de la vot, nu numai de la amendamente", a mai spus Ivan.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”