Cătălin Ioniță, fost șef al Direcției Generale Anticorupție, nu poate justifica 1,1 milioane de lei din avere

Cătălin Ioniță, fost șef al Direcției Generale Anticorupție, nu poate justifica 1,1 milioane de lei din avere

Fostul director al Direcției Generale Anticorupție (DGA) Cătălin Ioniță nu poate justifica 1,1 milioane lei din avere, informează Agenția Națională de Integritate.

Fostul director DGA -  Cătălin Ioniţă FOTO Inquam Photos / George Călin

Fostul director DGA - Cătălin Ioniţă FOTO Inquam Photos / George Călin

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.157.736 Lei între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia de către IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, fost Director General al Direcției Generale Anticorupție – Ministerul Afacerilor Interne, în perioada exercitării funcției publice.”, arată comunicatul emis astăzi.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, urmând să înceapă o anchetă pentru a verifica problema sesizată.

De asemenea, ANI l-a anunțat și pe Cătălin Ioniță că este anchetat și că va fi începută procedura de evaluare.

Fostul director al Direcției Generale Anticorupție a depus în cadrul acestei anchete un punct de vedere, pentru a se apăra de acuzații.

Probleme peste probleme pentru Cătălin Ioniță în ultimii ani

Cătălin Ioniță a fost fost șef al Poliției Române, dar și Director General al DGA până în 2020, când a fost eliberat din funcție pentru că nu mai deținea autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), necesară exercitării funcţiei.

Acesta a fost cercetat penal în 2018 pentru trafic de influență și fals în declarații în formă continuată, însă DNA a clasat dosarul în 2019 pe motiv că fapta nu există.

După ce a fost eliberat din funcția de director DGA, în 2020, fostul șef al Poliției a ieșit la pensie , la 44 de ani, potrivit G4Media.

În 2021, Cătălin Alexandru Ioniță a rămas și fără titlul de doctor în ştiinţe după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a decis, în mod oficial, retragerea distincţiei academice pentru plagiat. Decizia a fost luată după doi ani și o lună lună după ce s-a aflat că teza de doctorat a acestuia este plagiată integral.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…