Cât timp se fierb ouăle ca să nu crape. Greșelile pe care nu trebuie să le faci niciodată, metoda corectă
Daca atunci când fierbi ouăle se întâmplă de multe ori ca acestea să crape trebuie să știi câteva secrete. Pentru sărbătorile pascale, de pe masă nu pot lipsi ouăle vopsite. Așadar, pentru a nu da greș la fiert, este musai să țineți cont de câteva sfaturi.
Ouăle pentru Paște se fierb după o metodă simplă, fără să se crape FOTO Adevărul
În primul rand, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, așa că dacă vrei să le fierbi, nu ar fi rău să le scoți din frigider.
O altă greșeală pe care o putem face este să punem ouăle în apă fierbinte. Ei bine, este complet greșit, pentru că acest lucru va duce la spargerea lor. Metoda corectă este de a așeza ouăle în apă rece, iar abia apoi poți pune oala pe foc pentru a fierbe.
Dacă îți place să mănânci ouă fierte moi, trebuie să știi că acestea se lasă să stea în apa fierbinte timp de 4 minute.
- Ouăle cleioase se fierb 6 minute
- Ouăle tari se fierb 10-15 minute
Daca ai fiert ouăle cum îți plac, scurge apa caldă din vas și toarnă apa rece.
În caz că nu știi cum să cureți ouăle extrem de ușor, trebuie să știi că atunci când le scoți din oala în care au fiert, le poti pune în apă cu gheață. Adică, șoc termic și apoi răcire completă.
Nu aglomera oala!
Dacă pui la fiert ouăle reci, scoase direct din frigider, sau dacă aglomerezi oala cu prea multe ouă, sunt mari șanse să le spargi coaja, scrie foodstory.ro Este indicat să folosești o oală mare și să fierbi ouăle într-un singur strat.
Știai că ouale foarte proaspete se decojesc mai greu după ce sunt vopsite? Te sfătuim să cumperi ouăle pentru Paște cu circa o săptămână înainte să le vopsești. După ce le-ai scos din apa fiartă, le poți pune într-un vas cu gheață pentru a le opri din procesul de gătire și pentru că va fi mai ușor să le decojești ulterior.
Sursa: adevarul.ro