Cât costă o porție de hamsie cu usturoi în Vama Veche. Prețul surprinzător de mare la început de sezon

Cât costă o porție de hamsie cu usturoi în Vama Veche. Prețul surprinzător de mare la început de sezon

Litoralul românesc este mai scump decât multe destinații turistice din Bulgaria, Turcia sau Grecia.

Hamsie cu mujdei FOTO: Adevărul

Vama Veche, odinioară considerată stațiunea tinerilor, pentru prețurile bune, a devenit una dintre cele mai scumpe stațiuni de pe litoralul românesc.

O noapte de cazare pleacă de la 200 de lei și poate ajunge până la 1.000 de lei.

Când vine vorba de mâncare, lucrurile se complică. O simplă porție de hamsie cu usturoi costă 59 de lei.

Se știe că hamsiile prăjite cu mujdei de usturoi se numără printre preparatele culinare adorate de turiștii care ajung la malul mării. Pe litoralul românesc se vând mii de porții, însă acest fel de mâncare se poate face simplu și acasă.

Cum se prepară hamsia cu mujdei

Tot ce trebuie să faci este să cumperi pește și să te asiguri că ai în gospodărie făină, mălai, sare, usturoi și ulei de floarea soarelui. Așadar, este nevoie de foarte puține ingrediente pentru o porție generoasă și mai ales, delicioasă. Făina se pune într-o tavă încăpătoare peste care se adaugă mălaiul. Se pune sare, în funcție de gustul fiecăruia și se amestecă bine toate ingredientele cu ajutorul unei tel. Hamsia se dă prin această compoziție, apoi se scoate și se scutură de exces. Hamsia se prăjește într-o tigaie, timp de 7-10 minute, cât să se rumenească bine pe toate părțile. Când este gata se scurge bine de ulei și se scoate pe un prosop de hârtie, care are rolul de a absorbi excesul de ulei de floarea soarelui. Mujdeiul de usturoi se face extrem de simplu și rapid. Se curăță câțiva căței de usturoi, care se pisează și se amestecă cu un praf de sare și puțin ulei. Hamsiile cu mujdei de usturoi se servesc calde, alături de mămăligă”, scrie fanatik.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România