Cât costă o noapte de cazare într-o... căruță din Bran. Ce facilități sunt oferite turiștilor
Pentru cei care caută un loc de cazare unic, în care să-și petreacă vacanța de Paște și nu numai, mai mulți antreprenori din Brașov vin cu o propunere inedită: cazare într-o căruță. Proprietarii promit o experiență de neuitat, cu multiple facilități, dar și prețuri pe măsură.
Cazare în căruță FOTO Aventurescu
Românii care caută o vacanță pe plaiuri mioritice, încărcată de tradiție și, totodată, o experiență de neuitat, pot încerca o plimbare cu căruța pe drumurile satelor sau...o cazare într-un astfel de vehicul , reinterpretat.
Arată întocmai precum o cabană și oferă toate facilitățile unui refugiu perfect, departe de orașele aglomerate. Antreprenorii spun că o astfel de locație este alegerea ideală pentru cupluri.
Ce facilități oferă cazarea la căruță
O căruță dispune, în interior, de numai 14 metri pătraţi, însă este suficient de încăpătoare pentru toate cele necesare. Oaspeții se pot bucura de tot confortul. Un astfel de adăpost cuprinde atât un spațiu de dormit, cât și o baie. Cel mai mare avantaj îl reprezintă faptul că pot fi amplasate oriunde în natură, fiind similare cazărilor la rulote, însă varianta rurală, autohtonă.
„În baie avem o cabină de duş, în formă de butoi, o cădiţă de duş lucrată manual din lut şi chiuveta. Apoi e camera de zi în care se poate amenaja, se poate pune un pat matrimonial, o masă cu scăunele, mobilier minimalism”, a arătat Kelemen Janos, proprietarul unor astfel de căruțe, pentru Observator News .
Cât costă o noapte
Investiția pentru o astfel de căruță, confecționată din lemn, este de 12.000 de euro, potrivit mai multor antreprenori din Braşov, care deja își încântă clienții cu astfel de cazări.
Prețul nu este chiar pentru toate buzunarele. Pentru o singură noapte, turiștii plătesc în jur de 400 de lei.
O idee similară, pentru a profita de o cazare în mijlocul naturii, o reprezintă și căsuțele din lemn, destinate întregii familii. Costurile de cazare sunt chiar puțin mai ridicate, dar variază, în funcție de tipul căsuței.
Priveliștea de pe o terasă a casei de tip A este menită să le taie răsuflarea celor care îi trec pragul. Înăuntru există parterul, în care se află zona de zi și care este dotat cu o mică bucătărie, un spațiu pentru servit masa, canapea și baie. Etajul dispune de un dormitor de-a dreptul spectaculos.
Cornel a construit trei astfel de căsuţe, în Bran, şi le închiriază cu 700 de lei pe noapte. Pe terasă, turiștii se pot relaxa într-un hamac sau în ciubărul cu apă fierbinte.
„Cabana se închiriază pe minimum două nopţi. Ciubărul nu este inclus în tariful cazare. El costă 300 de lei pe zi. Aici, într-o casă compactă, au exact ce ar avea şi-ntr-o casă obişnuită. Iar priveliştea e ceva diferit, fiind într-o zonă rurală”, a spus Cornel Mânjină, pentru sursa citată.
Deşi costurile investiţiei depăşeşc 100.000 euro pentru o singură casă, modul în care se construiesc, atrage, de fapt, investitorii.
Sursa: adevarul.ro