Cât câștigă străinii înrolați în armata ucraineană. Experiența de luptă nu este obligatorie

Cât câștigă străinii înrolați în armata ucraineană. Experiența de luptă nu este obligatorie

Cetăţenii străini care se alătură Forţelor Armate ale Ucrainei şi devin membri oficiali ai acestor forţe, prin intermediul Legiunii Internaţionale, stabilite în 2022, după invazia Rusiei în Ucraina, pot ajunge la salarii lunare de până la 4.800 de dolari, potrivit Kyiv Post.

Cetățenii străini care se înrolează în armata ucraineană sunt plătiți FOTO Mircea Moira/Shutterstock

Cetățenii străini care se înrolează în armata ucraineană sunt plătiți FOTO Mircea Moira/Shutterstock

Cu toate acestea, cetățenii străini sunt eligibili doar pentru roluri care nu sunt de ofițeri, deși experiența militară și de luptă este doar o cerință preferată, dar nu obligatorie.

Experiența de luptă nu este obligatorie, dar ar crește șansele de a fi acceptat. Experiența de luptă ar putea include experiența paramilitară sau a milițiilor”, se arată pe site-ul Legiunii Internaționale.

Potrivit sursei citate, unele roluri ar putea necesita cunoașterea limbii ucrainene, iar rolurile sunt de obicei atribuite după procesul de formare.

„Cu toate acestea, unele lucruri necesită cunoașterea obiceiurilor locale și a limbii ucrainene. De exemplu, posturile de funcționari, avocați, manageri logistici, chirurgi etc. De obicei, rolul dvs. exact va fi stabilit după procesul de formare, dar ar trebui să specificați în aplicația dvs. de e-mail dacă aveți preferințe”, scrie Kyiv Post.

Site-ul Legiunii Internaționale oferă, de asemenea, detalii detaliate privind procesul de înrolare. Acesta spune că salariul aproximativ este de „550 de dolari pe lună în spatele liniei frontului, 1 100 de dolari pe lună pentru serviciul într-o zonă periculoasă și până la 4.800 de dolari pe lună pentru desfășurarea luptei”.

Ce implică procesul de recrutare

Străinii interesați să se alăture trebuie să se înregistreze pe site, să completeze un chestionar și să își prezinte experiența și competențele. Ulterior, departamentul de recrutare va examina cererea și va înainta candidaturile unității de luptă - una dintre multele din cadrul forțelor terestre ucrainene, care ar putea să nu facă parte în mod specific din regimentele internaționale - dacă este considerată potrivită, unde voluntarul va veni apoi în Ucraina, va semna un contract și se va alătura oficial AFU.

Într-un comunicat de presă recent, șeful de stat major al Legiunii Internaționale a explicat, de asemenea, procesul de recrutare.

În detașament, comandantul selectează militarii de care este nevoie. După aceea, departamentul de recrutare face un apel la străinul însuși. Acesta vine în Ucraina, este escortat, semnează un contract și intră în rândurile forțelor armate”, a spus ofițerul, care face parte din Serviciul de informații al apărării din Ucraina (HUR), o agenție care a supravegheat operațiunile unor unități și regimente ale Legiunii.

Cheltuielile de călătorie pentru cei care au trecut selecția nu sunt acoperite de autoritățile ucrainene.

Potrivit ofițerului HUR, luptătorii Legiunii Internaționale pot rezilia contractul „din proprie inițiativă” după șase luni de serviciu și nu sunt obligați să rămână până la sfârșitul războiului, ceea ce este o cerință pentru localnicii care servesc acum în armata ucraineană.

„Este un bonus bun că ei semnează un contract, dar nu sunt obligați să rămână aici pentru unul, doi, trei sau cinci ani. (...)Poate că are nevoie de timp: să se oprească, să reevalueze, să înțeleagă de ce nu este pregătit, ce abilități și cunoștințe trebuie să dobândească. Sau este gata să le obțină aici, în luptă”, a declarat oficialul anonim într-un documentar.

Cu toate acestea, site-ul mai spune că nu este posibilă rezilierea contractului în timpul unei desfășurări de luptă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 „Na, că ți-am arătat și țâțele de bucurie”

3 Voi ați citit ce scrie Rareș Bogdan despre „documentul” cu Simion?

4 Hm! Pe asta o știați?

5 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...