Cât au ajuns să coste apa și banala salată de varză în cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc. „Nicăieri n-am găsit atâta nesimțire”

Cât au ajuns să coste apa și banala salată de varză în cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc. „Nicăieri n-am găsit atâta nesimțire”

Stațiunile de pe litoral se întrec în scumpiri în această perioadă. Chiar și la Vama Veche, considerată de mulți cea mai ieftină stațiune de pe litoral, prețurile au ajuns la cote astronomice.

Imagine ilustrativă. FOTO Pixabay

Imagine ilustrativă. FOTO Pixabay

În plin sezon estival, prețurile pe litoral au explodat, iar restaurantele și hotelurile sunt parcă mai scumpe decât oricând. Chiar și în stațiuni în care de regulă prețurile erau mici, iar lumea venea pentru atmosfera boemă, lucrurile s-au schimbat.

Pe grupul de Facebook „Călătorii pe cont propriu”, un internaut a postat nota de plată de la un restaurant din Vama Veche, iar reacțiile au fost pe măsură. Aproape 300 de comentarii au apărut în scurt timp, cele mai multe indignate la vederea prețurilor.

Pe fotografia cu nota de plată se vede că o salată de varză a costat 19 lei, la fel și o apă plată, iar în total s-a plătit 629 de lei. „Prețuri Vama Veche!” sunt singurele cuvinte ale postării, sugestive de altfel pentru ceea ce se vede în fotografie.

Pe nota de plată se vede că o simplă salată de varză de 200 g costă aproape 20 de lei

Pe nota de plată se vede că o simplă salată de varză de 200 g costă aproape 20 de lei

Oamenii îi acuză pe cei din sectorul HoReCa de faptul că practică prețuri enorme, mai mari decât îl alte țări, pentru servicii modeste.

„Nu-i prost cine cere”

„Nu-i prost cine cere! Mai nou trebuie să fim patrioți, să îmbogățim niște nemernici pe litoralul românesc! Mulțumesc, nu...”, a scris cineva. „19 lei salata de varză”, a observat altul. „Ieftin tare, sta-le-ar cotorul în gât!”, l-a completat altcineva. „Am platit mult mai puțin în Germania pentru astfel de produse ( sau ceva asemănător)”, a mai scris un internaut.

„O apă Dorna la 750 ml costă 19 lei. A înnebunit lumea...”, s-a revoltat alt internaut. „Și se mai întreabă unii de ce mulți preferă să facă concediul afară!”, a comentat cineva. „Am mers și noi în iunie, enorm de scumpe toate. Iar jegul predomina pe alei, pe străzi și pe plajă. Plin de bețivi, câini maidanezi, gunoaie, pute peste tot. Nu mai e Vama ce a fost!”, a descris un membru al grupului pe scurt ceea ce a găsit în Vama Veche.

„Și se miră de ce plecăm la bulgari, greci sau turci”, a comentat altul. „Cu 100 de euro am mâncat două zile la taverne în Grecia și a mai și rămas de un pachet țigări și un bax de apă și o Fanta la 1.5l”, a scris cineva.

„E strigător la cer să coste apa 4 euro într-o țară cu atâtea izvoare”

„52 lei paste - cam 10.70 euro, e bine de tot. Ce este strigător la cer e apa 4 euro într-o țară ca a noastră cu atâtea izvoare. Mai ieftin e în Egipt”, a comentat altul. „Exagerat de scump, prefer Grecia deși și România are locuri minunate în general dar la noi îți ia și pielea de pe tine, bătaie de joc. La noi nu se face turism adevărat, să furăm e meseria noastră de bază din păcate… cam asta e realitatea”, a fost altă opinie.

Altcineva a făcut un calcul și a reieșit că un kilogram de varză ar fi costat aproape 100 de lei. „95 de lei kg de salata de varză. Bravo”, a scris el. „Simplu, nu mai mergeți! Eu am renunțat de mult la litoralul nostru!”, a recomandat cineva. „Eu am plătit în Bangkok la un restaurant bun 8 euro pentru două feluri și un suc”, a punctat alt internaut.

„Te plângi ca «sărăchiile»”

Au fost însă și alte păreri. „8 inși la masă, prețuri super ok. Ați mâncat 8 inși în stațiune. În Grecia ați fi plătit mai mult pe aceleași produse”, a scris cineva. „Prostia se plătește...”, a comentat altul.

Știți ce mi se pare chiar rușinos? Bă, dacă n-ai banii stai naibi acasă nu scoți CAR și vrei să te lauzi că ai fost la mare după care postezi bonul să vadă lumea cât ai cheltuit. Nu te obligă nimeni să bei și să mănânci bunătăți și după te plângi ca «sărăchiile»”, i-a atacat altcineva.

„Bro, nu este mult. Da, este cam scump dar mergi în Vama Veche să mănânci la restaurant? Mâncam conserve și beam apă de prin curțile oamenilor că... nah, cine mergea în Vamă nu mergea pentru restaurante”, a spus altul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed

5 Ce picanterii mai afli dacă răsfoiești un referat DNA