Câștigă bani plimbând câinii altora. Mica afacere a unui tânăr din Iași. Cât costă acest serviciu

Câștigă bani plimbând câinii altora. Mica afacere a unui tânăr din Iași. Cât costă acest serviciu

Un tânăr din Iași, care își dorea să obțină bani de buzunar, a dezvoltat, cu timpul, o mică afacere care îi aduce sume consistente în fiecare lună. Astfel, o simplă idee, provenită și din dragostea pentru animale, s-a transformat într-o pasiune avantajoasă.

Animale de companie SURSĂ Shutterstock

Animale de companie SURSĂ Shutterstock

Chiar dacă în prezent are și alt job, tânărul povestește că își face timp și pentru mica lui afacere, întrucât nu consideră că activitatea presupune prea mult efort.

Din dorința de a face bani de buzunar, a ajuns la o mică afacere

Robert, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiul Iași, a încercat, în perioada în care era student, să găsească o activitate prin care să obțină bani de buzunar. Astfel, a postat pe internet câteva anunțuri prin care se oferea să plimbe câinii persoanelor care nu puteau să facă acest lucru.

La început a fost destul de greu, lumea nu prea are încredere în oricine. Aveam câțiva clienți într-o lună, pentru mine era suficient, aveam bani sa ies uneori la un restaurant, în oraș cu prietenii. Am început prin a posta anunțuri pe grupurile de Facebook, unde sunt foarte multe persoane. Există și grupuri dedicate persoanelor care au animale de companie. De acolo am avut primii clienți, iar unii dintre ei colaborează cu mine și în prezent”, a povestit Robert.

Cum funcționează mica afacere

Robert a povestit cum funcționează mica afacere pe care a reușit să o pună pe picioare și a dezvăluit că în funcție de serviciile pe care le doresc clienții, stabilește și tarifele.

De la câțiva clienți pe lună am ajuns să am, în fiecare săptămână, între 10 și 15 clienți. Între timp m-am și angajat, pentru că am finalizat studiile, dar continui și această activitate pentru că îmi face foarte multă plăcere și reușesc să am și un venit suplimentar. Oamenii mă sună și fac programări, de cele mai multe ori în weekend. Foarte mulți clienți îmi lasă cheia de la apartament, iar eu merg și preiau animăluțele, le scot la plimbare câte o oră și le dau apă și mâncare. Dacă nu iubești animalele, nu poți face această activitate. Animalele simt conexiunea cu omul”, mai povestește tânărul din Iași.

Robert a mai povestit că își dorea să devină medic veterinar în copilărie, doar că nu a mai putut să își îndeplinească acest vis.

Când eram mic petreceam foarte mult timp la bunici, la țară, unde aveam foarte multe animale, nu doar câini și pisici. Spuneam mereu că îmi doresc să devin medic veterinar, doctor de animale, cum știam atunci că se numește. Între timp mi-am mai descoperit și alte pasiuni, iar tehnologia m-a făcut să mă îndrept către altă carieră. Cu toate acestea, pasiunea mea merge mai departe prin mica mea afacere”, a mai spus Robert.

Robert a dezvăluit că tarifele pe care le percepe sunt cuprinse între 50 și 150 de lei, în funcție de necesitățile clienților și de timpul petrecut cu animalele de companie . Totodată, tânărul a povestit că sunt persoane care și-au făcut abonament și achită, în fiecare lună, o anumită sumă pentru a beneficia de serviciile lui.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii