Case la „preț de espresso” în „Mica Americă" din Sicilia. Ce se ascunde în spatele ofertei incredibile

Case la „preț de espresso” în „Mica Americă" din Sicilia. Ce se ascunde în spatele ofertei incredibile

Încercând să atragă locuitori, comuna italiană Sambuca di Sicilia, situată în provincia Agrigento, a fost în atenția presei din întreaga lume în anul 2019, după ce a scos la vânzare locuințe cu doar un euro, conform Euronews.

 Sambuca di Sicilia

Unele locuințe puse în vânzare dispun de curți interioare. FOTO Shutterstock (Arhivă)

După interesul uriaș pentru casele vândute în 2019 și 2021, comuna italiană scoate la licitație și alte locuințe. De această dată prețul de pornire este de 3 euro.

Strategia pusă în aplicare are ca obiectiv popularea comunei. Aceeași inițiativă nu a avut succes în unele locuri, însă vânzătorii din Sambuca di Sicilia au fost copleșiți de cereri.

În plus, interesul pentru aceste case a fost unul imens, având în vedere faptul că de această ofertă de nerefuzat au fost atrași cumpărători chiar și din Statele Unite sau Orientul Mijlociu. Ba mai mult, vânzările au adus în jur de 20 de milioane de euro în economia locală.

În prezent, comuna a pus la bătaie zece case, însă există câteva prevederi pe care posibilii cumpărători trebuie să le aibă în vedere.

Casele disponibile de această dată se află în vechiul cartier sarazin și sunt la fel de solide ca cele scoase la vânzare în anii trecuți. Autoritățile din Sambuca au intrat în posesia locuințelor după ce un cutremur a lovit Valle del Belice, în 1969. Dezastrul natural i-a făcut pe localnici să fugă, abandonându-și locuințele.

Având în vedere faptul că autoritățile locale dețin locuințele, procesul de vânzare se desfășoară mai ușor decât în alte locuri unde autoritățile locale trebuie să stabilească legătura între cumpărători și proprietari.

„Mica Americă"

Casele disponibile de această dată au până la 80 de metri pătrați, cu două sau trei dormitoare, și sunt construite din piatră auriu-maronie.

Ca în cazul oricărei licitații, locuințele ajung la cei care oferă cel mai mare preț. Astfel, prețul de cumpărare poate depăși cu mult prețul de pornire (3 euro). În trecut, cele mai multe au fost achiziționate cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de euro.

Unele locuințe puse în vânzare dispun de curți interioare cu lămâi și gresie majolica.

Totuși, cei care au de gând să cumpere trebuie să știe că aceste case au nevoie de reperații. În cazul unei renovări de bază, posibilii cumpărători trebuie să scoată din buzunar minimum 30.000 de euro, iar în cazul unei renovări complete, suma depășește 200.000 de euro.

Renovarea trebuie finalizată în maximum trei ani de la achiziționare, în caz contrar cumpărătorii pierd garanția în valoare de 5.000 de euro depusă în timpul licitației.

Casele la prețul unui espresso” din această comună italiană au generat venituri indispensabile, cu contracte semnificative pentru constructorii, arhitecții și designerii locali. Totodată, a dus la apariția unor noi unități de cazare și magazine.

Inițiativa a produs schimbări și în ceea ce privește datele demografice ale localității. A fost extrem de populară printre cumpărătorii din SUA, astfel că localitatea a fost numită „Mica Americă" ca urmare a numărului mare de expatriați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii