Carol al II-lea și iubirile pătimașe care i-au tulburat viața. Amanta roșcată i-a luat mințile: „Nu i-am putut rezista!”

Carol al II-lea și iubirile pătimașe care i-au tulburat viața. Amanta roșcată i-a luat mințile: „Nu i-am putut rezista!”

Regele Carol al II-lea s-a născut la Sinaia, la 3 octombrie 1893, fiind primul copil al regelui Ferdinand I (1914-1927) şi al reginei Maria. În 1914, la moartea regelui Carol I (1866-1914) şi urcarea pe tronul României a tatălui său, Ferdinand I (1914-1927), Carol a fost declarat prinţ moştenitor.

Carol al II-lea și Elena Lupescu, o iubire pătimașă FOTO Profimeedia

Carol al II-lea și Elena Lupescu, o iubire pătimașă FOTO Profimeedia

Carol al II-lea, un personaj controversat, cu calităţi, dar şi cu mari defecte. Unul dintre defectele sale era „femeia“, în contemporan ajungând să fie poreclit „Regele Playboy“.

Tatăl său spunea despre el că „este exact ca un român, deoarece înjură şi face datorii“. Aventurile amoroase ale lui Carol al II-lea au început puţin după vârsta adolescenţei.

Povestea de dragoste care a făcut istorie

Însă iubirea dintre Carol al II-lea şi ”Duduia” Elena Lupescu a făcut istorie. Despre amanta roşcată s-a spus că ar fi fost chipul păcatului încoronat în şuviţe roşii, eminenţa cenuşie din spatele celor zece ani de domnie ai lui Carol. Ea s-a caracterizat simplu: „Eu sunt femeia cu părul roşu care-l iubeşte cu patimă pe Carol“.

Este esenţa vieții mele, este talismanul cel divin şi în clipele de greutăţi este refugiul meu suprem. Această dragoste este aşa încât nici nu pot concepe viaţa fără ea. Am o nevoie imperioasă de ea, clipă după clipă. Îmi este indispensabilă. E carne din carnea mea. Femeia asta îmi aduce o bucurie infinită”, spunea Carol al II-lea despre Elena Lupescu, femeia pentru care a renunţat la tronul României.

O iubire pătimaşă şi controversată care a făcut istorie i-a legat pe cei doi amorezi mai bine de trei decenii, în ciuda tuturor împotrivirilor şi a problemelor întâmpinate. Despre veşnic îndrăgostitul Carol s-a spus că ar fi fost bolnav de priapism, o boală foarte rară din cauza căreia avea un apetit sexual ieşit din comun. Despre provocatoarea Elena s-a spus că ar fi fost singura care a putut potoli poftele carnale ale principelui, fiind ea însăşi o femeie de moravuri uşoare.

Dincolo de bârfe, zvonuri şi supoziţii, dovezi ale unei mari iubiri rămân memoriile celor doi protagonişti. Elena Lupescu a scris, în exilul din Franţa, ”Aventura de dragoste cu fostul principe moştenitor Carol- dezvăluiri senzaţionale”, în care povesteşte începuturile relaţiei cu Carol şi sentimentele ei pentru principe.

L-a cunoscut pe când ea avea doar 9 ani

Roşcata Lupescu s-a măritat la 16 ani, cu un ofiţer, fără să bănuiască că povestea ei cu Carol va continua, după ce îl cunoscuse cu ani în urmă, pe când ea avea doar 9 ani, iar el 19. S-au revăzut în 1925.

Poate că nici nu ne-am fi întâlnit, dacă nu s-ar fi întâmplat să luăm parte, atât eu, cât şi prinţul, la o recepţie în casa unui ataşat. Cum m-a văzut, prinţul s-a apropiat de mine spunându-mi: «Aş dori mult să reluăm vechea noastră prietenie». L-am privit lung şi văzându-l cât era de deprimat şi cât părea de obosit, m-am înduioşat şi nu i-am putut rezista. Şi fără niciun gând, fără să-mi treacă prin minte că mi-l voi face prieten, i-am răspuns din tot sufletul: «Te aştept mâine în apartamentul meu». Şi aşa a început să de dezvolte în sufletul meu de femeie sentimente noi pentru băiatul sfios care la prima noastră întâlnire căuta să mă hrănească cu bomboane”, mai spune Elena în dezvăluirile despre iubirea cu principele Carol.

Renunță la tron pentru ea

Pentru ea, principele renunţă la tron, spre disperarea Reginei Maria. În aceste condiții, Carol al II-lea devine Carol Caraiman în februarie 1926, când tatăl, regele Ferdinand a hotărât ca fostului principe să i se elibereze un paşaport diplomatic cu acest nume. După ce s-au ascuns prin Milano, Nizza, Monte Carlo, Cannes, Biaritz Carol şi Elena s-au stabilit la Paris.

Ardeam de dorinţa de a ne izola, să fim departe de toată omenirea, să nu vedem pe nimeni şi să nu fim văzuţi de nimeni. Dorinţă legitimă de altfel la doi inşi ce se iubesc cu adevărat” , nota Elena în memorii.

În vreme ce în ţară renunţarea lui Carol la tron a creat mari agitaţii în lumea politică, cei doi şi-au trăit la Paris o adevărată lună prelungită de miere, deşi Carol încă o avea soţie în ţară, pe principesa Elena.

Nimic nu i-a mai despărțit

În 1930, Carol a profitat de situația politică instabilă din ţară și s-a întors în România. Şi-a înlăturat fiul, pe regele Mihai, şi s-a proclamat rege. Pe Elena Lupescu a lăsat-o la Paris, părăsirea ei fiind condiţia impusă lui Carol pentru revenirea pe tron. Lui Carol i s-a mai cerut să refacă căsătoria cu soţia sa principesa Elena, mama lui Mihai, de care se despărţise în 1928.

Se spune că hotărârea lui Carol de a reveni în ţară a adus-o la disperare pe amanta lăsată în exil. ”Dacă m-ai iubi, nu ai face asta. Fii cuminte. Nu mă înşela!”, îi scria Elena lui Carol după întoarcerea acestuia în ţară. Au stat despărţiţi doar câteva luni mai târziu. Elena s-a întors pe ascuns în România, iniţial la Sinaia, după care s-a instalat la Bucureşti. Se spune că povestea de dragoste a celor doi, întreruptă după plecarea lui Carol din Franţa, ar fi fost reluată cu şi mai multă pasiune şi, din momentul întoarcerii Elenei în ţară, nimic nu i-a mai despărţit. În 1932, Carol îi cumpără Elenei o casă în cea mai selectă zonă a Capitalei, vilă despre care s-a spus că a devenit centrul intrigilor din România, în timpul domniei lui Carol.

Osemintele au fost repatriate

Regele Carol al II-lea a părăsit România la 7 septembrie 1940 şi a locuit, pentru un timp, în Mexic şi Brazilia, pentru ca după 1947 să se stabilească în Portugalia. S-a căsătorit cu Elena Lupescu în anul 1947. A murit la 4 aprilie 1953, la Estoril, în Portugalia, în urma unui atac de cord, şi a fost înmormântat la Mănăstirea Bisericii ''Sao Vicente'', în necropola regilor Portugaliei.

La 13 februarie 2003 a avut loc repatrierea osemintelor regelui Carol al II-lea, care au fost aduse din Portugalia, în cadrul unei acţiuni organizate de Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Culturii şi Cultelor şi Ministerul Afacerilor Externe. Evenimentul a prilejuit ceremonii care s-au desfăşurat la Lisabona şi Bucureşti, în ziua de 13 februarie 2003, respectiv la Curtea de Argeş, a doua zi, pe 14 februarie, când sicriul a fost depus într-o capelă de lângă biserica Mănăstirea Curtea de Argeş. La 9 martie 2019 sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea a fost înhumat, în cadrul unei ceremonii religioase şi militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

4 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

5 Ciudată poveste...