CÂRNATUL de Blejnar va fi judecat în continuare pentru Grup Infracțional Organizat
Sorin Blejnar nu scapă de judecată! Curtea de Apel Braşov a trimis la Tribunal pentru continuarea procesului. „Dosarul Motorina”, în care fostul şef al al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, este acuzat de constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.
„Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, Serviciul Teritorial Braşov împotriva sentinţei penale nr. 328/18 decembrie 2012 pronunţată de Tribunalul Braşov pe care o casează şi trimite cauza aceleiaşi instanţe pentru continuarea judecăţii”, se arată în rezoluţia magistraţilor de la Curtea de Apel Braşov.
Citește și: Discursul INTEGRAL al lui Klaus Iohannis de la lansarea cărții 'Primul pas'
Alături de el au mai fost trimişi în judecată alţi 22 de inculpaţi, printre care se numără şi fostul deputat Vasile Bran şi doi şefi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Braşov, Claudiu Monea şi Dorel Ciobanu.
Citește și: Eduard Hellvig, noul șef al SRI, dă ordine în Serviciu de față cu Florian Coldea
Dosarul a fost deschis în anul 2010, când procurorii au stabilit că „în perioada martie – iulie 2010, inculpaţii Morcov Cecilian, Kelemen Andrei, Sztufliak Peter, Monea Claudiu, Ciobanu Dorel şi Cuccina Salvatore au constituit un grup infracţional organizat, cu legături transfrontaliere, la care au aderat alte 20 de persoane, cetăţeni români, italieni şi maghiari, specializate în activităţi de evaziune fiscală cu produse energetice – combustibili”.
Anchetatorii au început urmăririi penale faţă de Sorin Blejnar şi Codruţ Marta fostul său consilier, pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală, precum şi faţă de ceilalţi participanţi la afacerile cu produse petroliere.
Conform anchetatorilor, membrii grupării s-au sustras de la de la plata accizei aferente cantităţii de peste 5.000 de tone de motorină, obţinând astfel beneficii financiare considerabile. Foştii reprezentanţi ANAF sunt acuzaţi că blocau activităţile de control la firmele implicate în afacerile cu motorină.