Care sunt semnele că nu ai băut suficient de multă apă

Care sunt semnele că nu ai băut suficient de multă apă

Consumul de apă este extrem de important deoarece aceasta intră în compoziția tuturor organelor și le ajută să-și îndeplinească funcțiile, pentru buna funcționare o organismului şi pentru menținerea stării de sănătate.

apa hidratare sanatate jpg

În timpul verii, consumul de apă este și mai important decât în restul anului deoarece transpirația excesivă duce la pierderea de electroliți, care trebuie supliniți prin consum adecvat de lichide , minimum 2 litri zilnic. În caz contrar pot apărea simptome precum durerile de cap, amețeala, starea de leşin sau constipaţia.

De asemenea, apa ajută rinichii să filtreze sângele, contribuie la buna digestie şi la elasticitatea pielii şi a oaselor și ajută la formarea celulelor și la menținerea constantă a temperaturii corpului, potrivit csid.ro.

Astfel, vara, când corpul este supraîncălzit, apa este eliminată prin transpirație, iar iarna, aceasta îşi adaptează temperatura pentru a ţine sângele cald în jurul organelor vitale.

Lipsa apei din organism are efecte adverse, de la cefalee şi migrene severe, constipație, oboseală după servirea mesei, până la punerea în pericol a vieții.

Astfel, apa este responsabilă de menținerea unui echilibru optim în organism.

Cum ne hidratăm corect

Cantitatea optimă de apă de care corpul are nevoie este de minimum 2 litri, zilnic, însă, pe de altă parte, și excesul de apă sau hiperhidratarea poate să afecteze starea de sănătate.

Oricare dintre noi trebuie să fim atenți la semnalele trimise de organism, la senzația de sete. Aceasta apare când corpul pierde din cantitatea optimă de apă, moment în care organismul este avertizat că este momentul să fie hidratat.

Hidratarea este importantă, însă o atenție sporită trebuie acordată și felului de apă consumat. Specialiştii recomandă apa de la robinet filtrată, atât adulților, cât şi copiilor. Aceasta are un conţinut echilibrat, benefic pentru un organism sănătos.

Filtrarea este cu atât mai importantă în zonele cu aprovizionare cu apă din surse mai puțin sigure sau în perioade când filtrele rețelelor urbane sunt depășite. Prin filtrare sunt eliminate sau se reduc semnificativ impuritățile, eventualii paraziți sau alte sedimente apărute pe traseul apei până la robinet.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...