Care sunt cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit neurochirurgului Vlad Ciurea
Vlad Ciurea, unul dintre cei mai apreciați neurochirurgi din lume, a dezvăluit recent care sunt cele două alimente cu rol în stimularea celulei nervoase.
Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt cele mai bune alimente pentru creier FOTO Arhivă
„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea și la oamenii mari, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută! Atât ea, cât și cacaua stimulează creierul”, a spus Vlad Ciurea.
„Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier. Lecitina este bună, face parte din elementele care susţin celula nervoasă. De asemenea, toate vitaminele, toate mineralele au rol important în învăţare”, a completat medicul neurochirurg.
Ce rol au alimentele dulci
Pentru a o menține în funcțiune, celula nervoasă trebuie să primească exact ceea ce îi place, dar și ceea ce este necesar. De exemplu, are nevoie de oxigen. Pe lângă asta, și dulcele este un aliat bun.
„Dulce, dar nu zahăr. Dulce din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie. Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă, totuși, nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. Da, se poate! Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a mai adăugat medicul.
Despre ciocolată, medicul Ciurea arată următoarele: „Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao. Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!”.
Sursa: adevarul.ro