Care sunt beneficiile consumului unui pahar de țuică sau pălincă. La ce trebuie să fiți atenți

Care sunt beneficiile consumului unui pahar de țuică sau pălincă. La ce trebuie să fiți atenți

Țuica românească poate fi considerată un adevărat medicament. Cercetătorii americani au fost uimiți să constate că băutura alcoolică face minuni pentru organism. Cu o singură condiție: să fie consumată moderat.

Țuica, beneficii uimitoare pentru organism FOTO Adevărul

Țuica, beneficii uimitoare pentru organism FOTO Adevărul

Biochimiștii străini au realizat un studiu de cercetare, conform căruia o enzimă conținută în țuică este de mare ajutpr în tratarea problemelor digestive și a celor cardiace. De altfel, consumul de țuică este recomandat, cu moderație, înainte de masă, pentru a ajuta digestia.

Specialiștii spun că această băutură alcoolică, dacă este consumată în doze mici, are efecte uimitoare pentru sănătate. Consumul de țuică poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si ale bilei.

De altfel, în tradiția românească, țuica este comparată cu un medicament, iar consumul moderat, cel mult 30 de ml pe zi, este recomandat pentru ameliorarea problemelor cu inima sau cele digestive. Se știe că țuica de prună este un produs spirtos de maximum 40 – 45 de grade şi se produce din prunele de vară, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, conform cercetătorilor, anumite enzime pe care le conține această băutură ajută la reducerea depunerilor de colesterol pe artere și are un rol în prevenirea aterosclerozei şi a infarctului miocardic.

Afectează nivelul de glucoză din sânge

Specialiștii atrag atenția că un consum de ţuică poate afecta nivelul de glucoză din sânge.

Astfel, pacienții care au niveluri scăzute de glucoză în sânge ar trebui să evite băuturile alcoolice, mai ales țuica. Cei care suferă de diabet trebuie să respecte anumite reguli atunci când doresc să consume alcool: femeile nu trebuie să consume mai mult de o băutură alcoolică pe zi, iar bărbații două. Este important să nu bei alcool pe stomacul gol sau atunci când zahărul din sânge este scăzut. De asemenea, nu este recomandat să bei alcool atunci când iei masa.

Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide. Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 – 150 ml).

Pălinca fiartă regenerează ficatul

Și pălinca este de folos în cazul multor afecțiuni, dacă este consumată cu precauție.

Pălinca fiartă ajuta la prevenirea arterosclerozei și a infarctului miocardic, fiind recomandată și în cazul anemiilor, în cantități de maximum 30ml/zi. Pe lângă faptul că ajută la tratarea răcelilor, băutura ajută ficatul si bila, pentru ca are o serie de vitamine (vitamina A si vitamina C, vitamina B si vitamina D) care nu se degradează prin încălzire și care au o acțiune de regenerare asupra ficatului.

De asemenea, pălinca crește viteza de producere a hemoglobinei și a hematiilor și are un conținut bogat de fier.

OMS:"Nu există o cantitate sigură care să nu afecteze sănătatea”

Pe de altă parte, recent Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că atunci „când vine vorba de consumul de alcool, nu există o cantitate sigură care să nu afecteze sănătatea”.

Nu putem vorbi despre un așa-zis nivel sigur al consumului de alcool.Nu contează cât de mult bei – riscul pentru sănătate începe de la prima picătură din orice băutură alcoolică. Singurul lucru pe care îl putem spune, cu siguranță, este că cu cât bei mai mult, cu atât este mai dăunător – sau, cu alte cuvinte, cu cât bei mai puțin, cu atât este mai sigur”, a declarat Carina Ferreira-Borges, lider interimar al unității pentru managementul bolilor netransmisibile și consilier regional pentru alcool și droguri ilicite, al Biroului Regional OMS pentru Europa, într-un comunicat.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!