Este de menţionat faptul că plaja Sulina este cea mai lată porţiune de acest fel de pe litoralul Mării Negre si are cel mai fin nisip, din Europa.
Se spune despre nisipul de pe plaja din Sulina că e bun de clepsidră, deoarece este curat şi mărunt.
„În toată lumea pe unde am umblat n-am văzut nisip mai fin. În Europa nu ai aşa ceva. E nisip de aluviune foarte fin. Poţi face castele de nisip. Plaja e mega-sigură prin prisma faptului că mergi 100 de metri şi apa are un metru, un metru şi jumătate. Nici nu ai nevoie de salvamar”, ne explică Dragoş Năstase, un antreprenor din Sulina, membru al Asociaţiei Delta Dunării .
Este situată la 2 km de oraş, iar în ceea ce priveşte apa mării, din 30 în 30 de metri sunt bancuri de nisip bune, în special pentru copii, evitându-se astfel riscul ca aceştia să meargă la adâncime mai mare dacă nu depăşesc primul banc de nisip.
Plaja Sulina este o zonă de importanţă ecologică, deoarece aici se dezvoltă Volbura de nisip, o plantă aflată pe lista roşie a speciilor protejate.
Care sunt preţurile de pe plaja din Sulina
Ca să ajungi la plaja Sulina trebuie să iei un taxi. Te costă 17 lei cursa. De asemenea, poţi închiria o bicicletă, care costă 35 de lei pe zi.
Pe plaja Sulina nu poţi construi fără noimă deoarce face parte din Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării, iar de aceea sunt doar câteva beach baruri.
Pe plajă există şi o zonă unde poţi închiria şezlonguri cu 20 de lei toată ziua. În rest, cu cât te îndepărtezi de micro-centrul acesta, vei putea să îţi întinzi prosopul pe nisip fără să pretindă nimeni un leu de la tine şi fără să te înghesui printre alte sute de oameni care fac plajă.
O porţie de hamsii costă 20 de lei, o saramură de peşte - 35 de lei, un piept de pui la grătar cu cartofi prăjiţi - 26 de lei, iar pe o pizza vei da tot cam atât. O cafea e 7-8 lei, iar un frappe e 15 lei. Poţi bea şi o bere rece la pahar cu 6 lei.
Sulina nu este legată direct de reţeaua de drumuri din România şi poate fi atinsă numai pe calea apelor, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră. Ca să ajungi la Sulina, trebuie să iei o barcă de la Tulcea, iar un drum te costă 80 de lei. Pleacă din două în două ore, între 8.00 şi 18.00.
Cazarea în Sulina costă între 300 şi 360 de lei camera cu două locuri pe noapte, cu mic dejun inclus, într-o pensiune de trei stele, dar cu condiţii de patru stele.
„Ai toate motivele să vii aici, să îţi umpli o săptămâna şi să te şi odihneşti. Chiar dacă vei fi rupt de oboseală de la mersul cu barca pe apă, cu soarele-n cap, când ajungi la pensiune, te odihneşti. E linişte! Uite, mergi la Mamaia până în 30 de ani şi după 30 de ani vino încoace! Aici mănânci bine. Sunt unii care vin pentru pescuit. Poţi îmbina multe chestii. Vii cu familia, îţi duci familia la plajă, tu poţi să de duci la pescuit. Sau te duci cu barca. Oamenii trebuie să vină să vadă oraşul şi Delta. Oraşul le oferă istorie, linişte. În sezonul estival au tot ce au nevoie. Au plajă, au deltă, deci pot să îşi umple timpul foarte frumos. Delta e pentru toată lumea. Chiar dacă e atât de multă vegetaţie în jur, nu e numai pentru iubitorii de natură, ci şi pentru iubitorii de plajă, iubitorii de mare. Ai terase, ai baruri. Sunt evenimente săptămânal.
Sulina e un oraş vechi, încărcat de istorie. Ai multe clădiri vechi, care au legende în spate. În zonă poţi vedea şi Delta. În noiembrie sunt 15-20 de grade, pe când în restul ţării sunt 5-10 grade. Din Sulina, poţi merge la gura de vărsare a Dunării, poţi merge la pădurea Letea, poţi să vizitezi satele din jurul oraşului - Sfântu Gheorghe, Mila 23, satul Letea, Caraorman, Crişan. Poţi ajunge în toată Delta. Sulina cam dă ora exactă în Delta Dunării, nu îi lipseşte nimic. Are cam tot ce are nevoie”, punctează Dragoş Năstase, care este şi proprietarul a două pensiuni în zonă, făcute cu mult gust.