Care este cel mai bun mod de a găti pieptul de pui? 5 bucătari au spus toți același lucru

Care este cel mai bun mod de a găti pieptul de pui? 5 bucătari au spus toți același lucru

Pieptul de pui se gătește rapid și reprezintă una dintre primele opțiuni pentru cine ține la siluetă, fiind o excelentă sursă de proteină slabă. Inconvenientul cel mai des invocat este acela că preparatele din această carne sunt fade și uscate.

Secretul unui piept de pui suculent stă și în marinare / ținerea în saramură. FOTO Shutterstock

Secretul unui piept de pui suculent stă și în marinare / ținerea în saramură. FOTO Shutterstock

Nu și dacă gătești corect pieptul de pui.

Fără o barieră care să împiedice carnea să se usuce și fără piele, oase și grăsimea care să-i dea aromă și protecție, nu e de mirare că vorbim de preparate care nu ne stimulează, notează publicația culinară simplyrecipes.com, care a întrebat cinci bucătari care este cel mai bun mod de a găti pieptul de pui.

Sean Thompson - Executive chef la Porter House Bar & Grill din New York City, Brian Carson - chef al viitorului La Metro din Atlanta; Demetrius Brown - chef și proprietar al Bread & Butterfly din Atlanta, Andrea Congiusta - chef executiv al Mr. R. și Pasta Beach din Newport, Rhode Island și Nik Sharma - fost biolog molecular și patiser devenit autor de cărți de bucate și fotograf și-au spus sugestiile.

Cel mai bun mod de a vă asigura că pieptul de pui iese suculent și aromat

Toți cei cinci chefi recomandă folosirea pieptului de pu i cu os și piele. Atunci când folosim piept dezosat și fără piele, recomandarea obișnuită este să îl punem în saramură sau să îl marinăm din timp.

Fie că este vorba de o saramură rapidă de doar 20 până la 30 de minute, de o baie de sare peste noapte sau de o înmuiere de o zi întreagă într-o marinată, vom obține o textură suculentă și o aromă mai bună decât dacă gătim pieptul direct.

Rețeta indicată de Chef Demetrius necesită patru căni de apă, 1/4 cană de sare, două linguri de zahăr, zece boabe de piper întregi, trei căței de usturoi zdrobiți și coaja de la o jumătate de lămâie.

Cheful recomandă să aducem amestecul la punctul de fierbere, să îl lăsăm să se răcească și apoi să scufundăm pieptul de pui în soluție peste noapte. Dimineața, îl scoatem și îl lăsăm în repaos în frigider timp de cel puțin o oră înainte de a-l găti.

Chef Brian, care recomandă pieptul de pui cu piele, este și el adeptul saramurii, dar spune că sunt suficiente 20 până la 30 de minute pentru procedură: „Așezați pieptul (cu pielea în sus) pe o tavă cu foaie și sărați-i pe față și pe spate cu aproximativ o linguriță de sare pe piept, pe fiecare parte. Lăsați carnea să stea în frigider timp de 20 până la 30 de minute. Scoateți-o din frigider și uscați-o cu un prosop de hârtie înainte de a o găti”.

Sean este de acord cu această variantă.

Marinarea poate conferi, de asemenea, aromă și poate ajuta la frăgezirea pieptului de pui.

„Îmi place să-mi marinez pieptul de pu i cu un condiment mediteranean clasic de coajă de lămâie, sare, piper și rozmarin. Lăsându-l să se odihnească la frigider peste noapte îmbunătățește aroma. Un alt mod unic de a marina puiul este cu iaurt”, recomandă Chef Andrea.

La fel spune și Nik Sharma, care argumentează că acidul lactic din iaurt face pieptul de pui mai mai suculent.

Cum să gătești pieptul de pui

După procedura premergătoare - ținerea în saramură sau marinarea - chefii recomandă gătirea pieptul de pui într-o tigaie. O explozie rapidă de căldură urmată de lăsarea puiului să se odihnească (o etapă crucială) ne ajută să evităm gătirea excesivă, potrivit simplyrecipes.com.

Specialiștii recomandă să-l prăjim la foc mare până obținem o culoare maro - aurie frumoasă, apoi să-l luăm de pe foc chiar înainte să se încingă la maximum, pentru că și după ce scoatem pieptul de pui din tigaie, coagularea proteinelor (gătirea) continuă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Interesantă „dihanie”...

2 Așa o fi?

3 O știre interesantă despre porumb, după ce nave românești au fost refuzate în câteva țări

4 VIDEO Panică și focuri de armă la Moscova

5 Planul prin care Iranul ar putea să radă Israelul de pe hartă