Caraş-Severin: Executarea scoaterii din familia asistentului maternal a unei fetiţe adoptate, amânată la Bocşa

Caraş-Severin: Executarea scoaterii din familia asistentului maternal a unei fetiţe adoptate, amânată la Bocşa

Executarea scoaterii din familia asistentului maternal din oraşul Bocşa, judeţul Caraş-Severin, a unei fetiţe de şapte ani, pentru care instanţa a dat decizie de adoptare către o familie din Timişoara a fost amânată, miercuri, executorul judecătoresc luând decizia de a nu se mai prezenta la adresa din Bocşa, la cererea familiei adoptive.

Cazul fetiţei Gabriela a fost mediatizat în ultimele zile de către familia asistentului maternal, făcându-se o comparaţie cu cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, care a fost luată în urmă cu câteva luni şi predată familiei adoptive în urma unei descinderi a procurorului şi mascaţilor la locuinţa asistentului maternal, care nu a acceptat să o predea.

La locuinţa din oraşul Bocşa au fost prezente miercuri mai multe echipe ale televiziunilor naţionale şi presei locale, însă episodul care s-a petrecut în cazul Sorinei nu s-a repetat, fiind amânată executarea scoaterii din familia asistentului maternal.


Foto: (c) Paula NEAMŢU / AGERPRES


"Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin s-au aflat în aceste momente în oraşul Bocşa, pentru interesul superior al copilului. Suntem prezenţi la solicitarea executorului judecătoresc. Paşii au fost urmaţi în ceea ce priveşte adopţia, cum de altfel au şi recunoscut membrii familiei care au avut fata în plasament şi instanţa s-a pronunţat în acest sens. În 2014, fetiţa a devenit adoptabilă, iar familia nu şi-a exprimat dorinţa de a o adopta. Procesul s-a reluat în 2018, iar familia a avut primul cuvânt de spus, însă nici de această dată nu şi-a exprimat dorinţa de a adopta copilul. A făcut acest lucru, după termenul limită", a declarat Oana Maria Cenan Glăvan, din partea DGASPC Caraş-Severin.

Soţii Miloş, care o au în plasament pe micuţa Gabriela, mai au nouă copii biologici, care se află acum la casele lor, iar în urmă cu câţiva ani au adoptat şi o fetiţă. Deşi susţin că şi-ar fi dorit să o adopte şi pe Gabriela, aceştia şi-au exprimat intenţia de adopţie abia după ce au fost iniţiate procedurile de adopţie de către o familie din Timişoara.

La casa familiei Miloş a fost aşteptat, miercuri, executorul judecătoresc, întrucât familia a refuzat să predea fetiţa de bună voie.


Foto: (c) Paula NEAMŢU / AGERPRES


"Fetiţa este un copil, nu este obiectul muncii, aşa cum ni s-a spus de atâtea ori, adică să nu ne ataşăm de copil, că e obiectul muncii. Avem fetiţa de la un an şi două luni. A avut foarte multe probleme de sănătate, am fost internată cu ea de multe ori. Nouă, dacă cineva ne-ar fi spus să fim atenţi că dacă nu depunem acum dosarul nu mai avem prioritate, îl depuneam. Dar nu ne-au spus şi, practic, ne-au eliminat din ecuaţie. Suntem părinţi de zece copii. Avem 20 de nepoţi. Iar legat de această fetiţă, de Gabriela, medicii au spus că dacă va rămâne în familie, are şanse de recuperare de 70 - 75% din această traumă. Fata nu doarme, nu mănâncă, face atacuri de panică, dacă ştie că urmează să plece de la noi", le-a declarat jurnaliştilor soţia asistentului maternal, Camelia Miloş.

Şi asistentul maternal, Adrian Miloş, a declarat că nu este normal să nu se ţină cont de voinţa copilului şi de regulile umane în derularea acestor procese de adopţie, pentru ca aceşti copii să nu mai treacă prin asemenea traume. AGERPRES / (AS - autor: Paula Neamţu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dãdârlat)


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…