Cărările primitoare ale Bucegilor. Tură de toamnă de la Poiana Ialomiței la Cabana Babele și la Sfinx

Cărările primitoare ale Bucegilor. Tură de toamnă de la Poiana Ialomiței la Cabana Babele și la Sfinx

Munții Bucegi oferă unele dintre cele mai prietenoase drumuri pentru iubitorii de natură, chiar și pentru aceia care nu au o condiție fizică excelentă.

shutterstock 1514514356 jpg

Printre cele mai populare alegeri este traseul care începe de la Peștera până la Babele și Sfinx – o tură ce oferă priveliști încântătoare asupra Munților Bucegi.

Traseul este de dificultate medie, cu o lungime de aproximativ 8 kilometri și o diferență de nivel de aproximativ 600 de metri. Tura de la Poiana Ialomiței la Cabana Babele este un alt drum clasic, care duce la Babele și la Sfinx. Traseul este de dificultate medie, cu o lungime de aproximativ 7 kilometri și o diferență de nivel de aproximativ 500 de metri.

Tura de la Cabana Babele la Vârful Omu este o tură dificilă, cu o lungime de aproximativ 10 kilometri și o diferență de nivel de aproximativ 1.000 de metri.

Sfinxul din Bucegi. FOTO C.S.

Sfinxul din Bucegi. FOTO C.S.

Traseul oferă priveliști spectaculoase asupra Munților Bucegi, inclusiv asupra Vârfului Omu, cel mai înalt vârf din Munții Bucegi. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele drumeții de o zi care pot fi făcute în Munții Bucegi. Alegerea traseului potrivit depinde de nivelul de experiență și de pregătire al fiecăruia.

O altă variantă de traseu este cel care te duce de la Babele la Crucea Eroilor. Până la Babele poți ajunge cu telecabina din Bușteni sau de la Peștera – Sediul Salvamont Dâmboviţa. Marcajul pe care îl vom urmări este cel cu cruce roşie, iar traseul durează aproximativ o oră şi jumătate. Dacă este senin, veţi putea vedea Făgăraşii în depărtare.

Munți cu vechime în ale relaxării

În Munții Bucegi există aproximativ 34 de trasee turistice de diferite grade de dificultate, de la ușoare la dificile. Aceste trasee oferă acces la o varietate de obiective turistice, inclusiv la Babele, Sfinxul, Vârful Omu, Cascada Urlătoarea, Cascada Doamnele, Valea Ialomiței, Valea Cerbului și multe altele.

Din punct de vedere turistic, Munţii Bucegi sunt consideraţi leagănul turismului montan în România, având în vedere că, istoric, aici au fost menţionate primele incursiuni de relaxare organizate în natura sălbatică şi abruptă. Acest lucru se datorează și faptului că au fost primii munți din România care au fost explorați și valorificați din punct de vedere turistic.

Primele ascensiuni în Munții Bucegi au avut loc în secolul al XIX-lea, de către un grup de sași din Brașov. În 1873, a fost înființat Clubul Alpin al Transilvaniei (Siebenburgischer Alpenverein), care a avut un rol important în dezvoltarea turismului montan în Munții Bucegi. În 1881 a fost construită prima cabană montană din România, pe Vârful Negoiu. În anii următori, au fost construite și alte cabane montane în Munții Bucegi, ceea ce a făcut ca aceşti munți să fie accesibili unui număr tot mai mare de turiști.

Munții Bucegi prezintă o serie de atracții naturale și istorice care au făcut să fie un loc popular pentru turiști. Cele mai cunoscute, Babele și Sfinxul, două formațiuni stâncoase naturale de o frumusețe deosebită, se află pe teritoriul județului Dâmbovița, iar Vârful Omu este cel mai înalt vârf din Munții Bucegi.

Câteva dintre cele mai populare trasee din Munții Bucegi:

• Tura de la Peștera la Babele și Sfinx

• Tura de la Poiana Ialomiței la Cabana Babele

• Tura de la Cabana Babele la Vârful Omu

• Tura de la Cabana Babele la Valea Cerbului

• Tura de la Cabana Peștera la Valea Glăjăriei

• Tura de la Padina la Cascada Doamnele

• Tura de la Cabana Diham la Valea Ialomiței

• Tura de la Cabana Peștera la Cabana Gura Diham

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!