Cântarul, inamicul numărul unu după sărbători. Cum ne putem menține în formă în perioada plină de tentații
Conform nutriţioniştilor, perioada Sărbătorilor este cea mai plină de tentaţii din punct de vedere culinar. Astfel, foarte mulţi români ajung să piardă lupta cu greutatea, făcând abuz de alimente în luna decembrie.
Cântar SURSĂ FOTO Shutterstock
Nutriţioniştii vin cu sfaturi importante pentru români, pe care trebuie să le urmeze pentru a fi în continuare supli şi sănătoşi .
Alimentația corespunzătoare, factorul decisiv în menținerea greutății
Conform specialiștilor în nutriție, românii au tendința de a exagera în această perioadă a anului. Astfel, mesele bogate în bucate sunt extrem de tentante, dar uneori extrem de periculoase pentru greutate și pentru sănătate.
,,Chiar dacă vorbim de perioada Sărbătorilor de Iarnă, nu trebuie să uităm de alimentaţia corectă. Este clar, vom ieşi din rutina zilnică, vom consuma multe preparate tradiţionale, preparate mai grase, din carne. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm să asortăm felurile principale cu o salată. Important este ca în farfurie să existe, mereu, alimente verzi, legume. Totodată, Sărbătorile nu ne împiedică să facem mişcare, să avem activitate fizică. Când mergem în vizită la rude putem merge într-o plimbare. Acest lucru ne poate ajuta foarte mult să ieşim din zona de confort", a precizat Mihaela Ifrose, nutriţionist.
Ce alimente este bine să consumăm în sezonul rece?
Specialiștii în nutriție susțin că nevoile corpului uman se schimbă în perioada sezonului rece. Astfel, alimentația va fi diferită față de sezonul cald. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm să consumăm alimente sănătoase.
,,Pe timpul iernii, multe persoane au tendința de a consuma carne, alimente bogate în grăsimi. Este important să nu facem abuz de aceste alimente, să nu uităm de legume, care sunt extrem de bogat în vitamine. Pe lângă faptul că ne ajută să ne menținem o greutate optimă, acestea sunt bogate în vitamine și ne ajută la creșterea imunității. Este important să știm că trebuie să gustăm câte puțin din toate, termenul cheie fiind moderație", a mai spus nutriționistul ieșean.
Sursa: adevarul.ro