Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorbă. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorbă. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Originea borșului poate fi urmărită în istoria Europei de Est, având rădăcini adânci în tradițiile culinare ale unor popoare precum românii, ucrainenii, rușii și bulgarii.

Borșul dă ciorbei un gust special. FOTO Shutterstock

Borșul dă ciorbei un gust special. FOTO Shutterstock

Procesul de fermentare naturală, care implică utilizarea de legume precum varza și sfecla roșie, a fost folosit în aceste regiuni încă din perioada medievală.

Borșul oferă preparatelor un gust cu totul special, însă nu toate gospodinele care îl folosesc la ciorbe îl adaugă corect în preparat.

Trebuie reținut că pentru o ciorbă ca la mama acasă , borșul se adaugă abia la final, când toate ingredientele au fiert bine, potrivit Click!.

După adăugare, ciorba mai trebuie lăsată la fiert pentru încă 10 minute, indiferent de tipul de borș sau indiferent de rețeta de ciorbă.

Articolul integral, în Click!

Rețetă: Ciorbă de cartofi noi cu bulion şi borş de casă

Este o ciorbă ușoară, dar delicioasă, preparată cu ingrediente simple: un kilogram de cartofi, o ceapă mare, doi morcovi, o rădăcină de ţelină, patru roşii în bulion, trei linguri de ulei, 1/2 l borş, două-trei linguri de orez, sare.

Pentru servit: leuştean, smântână.

Află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…