Când scăpăm de fenomenele meteo periculoase. Cât mai ține vremea rea și unde cresc temperaturile
Ceață, ploaie slabă și polei anunță meteorologii în sudul, centrul și estul țării, în timp ce în zonele montane vor fi precipitații mixte. Abia duminică, 15 ianuarie, vom scăpa de vremea rea.
Ploi, lapoviță și polei, inclusiv în București FOTO Inquam Photos
Vineri, 13 ianuarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă sau ceață și pe alocuri burniță și ploaie slabă în zonele joase din sudul, centrul și estul țării. Izolat vor fi condiții de polei. În celelalte regiuni cerul va fi variabil , însă spre seară și noaptea se va înnora și aria ploilor se va extinde treptat, iar în zonele montane aferente vor fi precipitații mixte; pe areale mici se va forma și ceață. Vântul va sufla slab și moderat.
"Temperaturile maxime se vor situa între 1 și 10 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în general între minus 3 și 4 grade Celsius. Vineri va mai ploua în Dobrogea, sâmbătă ploile vor acoperi toată jumătatea de vest a țării, iar duminică precipitațiile vor fi tot mai puține", anunță ANM.
Strat de zăpadă de 10 centimetri
Stratul de zăpadă la munte a ajuns la 10 centimetri. La Straja, Rânca se poate schia în condiții optime. Și la Sinaia de vineri, 13 ianuarie, vor fi deschise 7 pârtii pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Și la București, tot vreme urâtă se anunță. Conform meteorologilor, vremea va fi în general închisă , cu nebulozitate joasă și probabilitate de burniță, iar mai ales spre sfârșitul intervalului și de ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 4 și 6 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între zero și 2 grade Celsius.
„Pentru ianuarie și februarie 2023, estimările mențin semnalul de vreme mai caldă. Dar sunt estimări ale temperaturilor medii lunare și la cantitățile medii de precipitații, ceea ce nu exclude posibilitatea ca 2-5 zile din această perioadă să vină cu o vreme mult mai rece sau cu precipitații abundente sub formă de ninsoare”, a precizat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM.
Sursa: adevarul.ro