Când poate ANAF trece la recuperarea prejudiciilor în dosarul imobilelor din Sibiu ale familiei Iohannis

Când poate ANAF trece la recuperarea prejudiciilor în dosarul imobilelor din Sibiu ale familiei Iohannis

ANAF ar putea trece la recuperarea prejudiciilor în dosarul imobilelor din Sibiu ale familiei Iohannis, abia după ce se încheie un alt litigiu aflat în prezent în desfăşurare în instanţă legat tot de moştenire, conform Profit.ro.

Familia Iohnnis, obligată să dea înapoi banii obținuți din chiriile de la Sibiu FOTO: Instagram

Familia Iohnnis, obligată să dea înapoi banii obținuți din chiriile de la Sibiu FOTO: Instagram

Potrivit sursei citate, decizia pronunţată miercuri, 25 septembrie, de către instanţa supremă, referitor la imobilul din strada Gheorghe Magheru din Sibiu, nu ar fi suficientă ca ANAF să treacă la recuperarea prejudiciilor.

Statul ar trebui să devină proprietar recunoscut de lege şi în cazul spaţiului comercial din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, care a avut iniţial aceeaşi proprietari ca şi cel din strada Gheorghe Magheru - ambele fiind naţionalizate în anii 60. Abia după aceasta, ANAF poate cere soţilor Iohannis returnarea chiriei încasate în perioada 1999 – 2016, în care a deţinut nelegal imobilul.

Iohannis, obligat de instanță să dea înapoi banii obținuți din chiriile de la Sibiu

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat decizia definitivă într-un d osar în care Rodica Baștea, o prietenă de familie a lui Klaus Iohannis , cerea anularea actelor prin care statul român era declarat moștenitor al unui imobil din Sibiu, care ajunsese în proprietatea familiei Iohannis.

Decizia este una definitivă, fiind respinsă ultima cale de atac a Rodicăi Baștea, acțiunea fiind respinsă anterior și la Tribunalul Hunedoara (aprilie 2022) și Curtea de Apel Alba (iunie 2023).

Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta-reclamantă Baştea Rodica împotriva deciziei nr. 1973 din 15 iunie 2023 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia I civilă, în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi Statul Român prin Municipiul Sibiu reprezentat de Primar şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor. Definitivă.”, se arată în soluția ÎCCJ din data de 24 septembrie 2024.

Este vorba despre un litigiu, deschis încă din 2016, privind moștenirea unui imobil din Sibiu, care a aparținut soției președintelui Iohannis. Litigiul a fost deschis de Rodica Baștea, o prietenă de familie a președintelui țării, stabilită în Statele Unite ale Americii.

Aceasta a solicitat anularea unui certificat din 2008 prin care statul român a fost declarat moștenitorul legal al imobilului din Sibiu, situat pe strada Gheorghe Magheru 35. Între 1999 și 2008, casa a aparținut lui Ioan Baștea, soțul femeii, decedat între timp, Georgetei Lăzurcă, soacra președintelui, și lui Carmen Iohannis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultima postare a Loredanei Groza...

2 Aceste imagini au apărut pe cer în Grecia...

3 Penibilă imagine. Selly tot un gherțoi rămâne, cu toți banii lui...

4 Vine criza în Europa? / Unul dintre cei mai mari angajatori din România trimite salariații în șomaj tehnic

5 VIDEO Război sută la sută / Trupele de comando ucrainene au cucerit o fabrică ocupată de ruși