Când încep campionatele de top din Europa?

Când încep campionatele de top din Europa?

Fanii fotbalului mai au puțin de așteptat până când vor începe campionatele de top din Europa. Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1 sunt cele mai așteptate campionate de fotbal de către fani. Superliga din România s-a reluat la mijlocul lunii iulie, cam cu o lună înaintea campionatelor de top.

În prezent, dacă te întrebi ce meciuri sunt azi, vezi doar câteva dueluri, în special din prima ligă a României și din preliminariile cupelor europene. Situația se va schimba însă în 2-3 săptămâni, când încep campionatele de top din Europa.

Premier League - 16 august

Startul în noul sezon din Premier League se dă pe 16 august. Va fi primul sezon care va avea tehnologia offside-ului semi-automat, ce va fi introdusă din toamnă. În noul sezon au promovat Leicester City, Ipswich Town și Southampton. Au retrogradat Luton Town, Burnley și Sheffield United. Manchester City este campioana en-titre, după ce a obținut al patrulea titlu la rând. Liverpool și celelalte echipe importante stau însă la pândă și vor să oprească hegemonia trupei lui Pep Guardiola.

La Liga - 15 august

La Liga începea de obicei destul de târziu, dar iată că ibericii se grăbesc în acest sezon. Startul se dă pe 15 august, iar ca noutăți față de sezonul precedent sunt Leganes, Valladolid și Espanyol. Au retrogradat Almeria, Granada și Cadiz. Real Madrid este campioana en-titre, dar lupta pentru titlu se anunță interesantă, în condițiile în care FC Barcelona are planuri mari. Rămâne de văzut dacă alte echipe se mai pot implica în această luptă.

Serie A - 17 august

Serie A vine după un sezon dominat la pas de Inter Milano, care a câștigat titlul fără emoții. Granzii din Italia stau însă la pândă și au planuri mari. Noul sezon va fi interesant și din perspectiva fotbaliștilor români. Parma a promovat cu Dennis Man și Valentin Mihăilă, care și-au prelungit recent contractele. Como și Venezia au promovat și ele. În schimb, au retrogradat Frosinone, Sassuolo și Salernitana. Lombardia este în continuare regiunea cu cele mai multe echipe din Serie A: 5 la număr, după ce și Como a obținut promovarea. Curios este că 14 echipe din Serie A și-au schimbat antrenorul în această vară.

Bundesliga - 23 august

Am avut un ultim sezon nebun în Bundesliga, cu Bayern Munchen și Borussia Dortmund ca dezamăgiri. Bayer Leverkusen a câștigat titlul după un parcurs fenomenal, dar Bayern nu mai dorește încă un pas greșit. Față de stagiunea precedentă au promovat St. Pauli și Holsten Kiel. În schimb, au retrogradat FC Koln și Darmstadt 98. 6 echipe și-au schimbat antrenorii în această vară, inclusiv Bayern Munchen și Borussia Dortmund. Bayern începe sezonul cu o alegere surprinzătoare, Vincent Kompany. În schimb, Dortmund l-a numit antrenor pe Nuri Șahin.

Ligue 1 - 16 august

Ligue 1 pare că rămâne tot mai mult fără staruri. Dacă în ultimii ani în acest campionat jucau nume precum Lionel Messi, Neymar și Kylian Mbappe, niciunul dintre aceștia nu se va mai afla la start în noua stagiune. Totuși, Ligue 1 este un izvor nesecat de talente, de jucători care sunt gata să aibă o ascensiune rapidă.

Sezonul începe pe 16 august, iar Paris Saint-Germain încearcă să câștige Ligue 1 pentru a patra oară la rând. Față de sezonul precedent, Auxerre, Angers și Saint-Etienne sunt noile apariții. Au retrogradat Metz, Lorient și Clermont Foot. Șapte echipe din Ligue 1 și-au schimbat antrenorii în această vară, astfel că se anunță un sezon plin de semne de întrebare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 „Rusia trebuie să simtă că va pierde”

3 Voi ați citit povestea asta?

4 Eșec de proporții pentru ruși, după ce racheta nucleară Satan II, „care nu poate fi interceptată”, a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din s…

5 Risc mai mare de cancer pentru adulții cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Cum se pot feri