Când dispar ăștia? Când va dispărea Securitatea din viața noastră? Sau sunt deja pregătiți să ne conducă prin urmași?

Când dispar ăștia? Când va dispărea Securitatea din viața noastră? Sau sunt deja pregătiți să ne conducă prin urmași?

Cine este președintele Senatului SNSPA, Iordan Gheorghe Bărbulescu: un personaj de 72 de ani, cu un gol de 13 ani în CV. Astfel, potrivit unui CV al lui Bărbulescu, care apare pe site-ul academiei SRI, acesta s-a născut în 1952 și a absolvit facultatea de filosofie în 1978, în regimul comunist, când această materie era limitată la filosofia marxistă, scrie defapt.ro .

El predă la Departamentul de Relații Internaționale din cadrul SNSPA.

În plus, faptul că a absolvit facultatea la 26 de ani arată că, probabil, nu a intrat la Universitatea București imediat după absolvirea liceului și a făcut „armată lungă”, de 18 luni. Armată cu termen redus, nouă luni, făceau doar cei care intrau la facultate imediat după liceu. Aceștia terminau facultatea la 24-25 de ani.

Însă, din 1978 în 1991, CV-ul lui Bărbulescu nu conține informații. În 1991, când cetățenii români nu puteau călători în Occident decât cu viză, Bărbulescu a fost primit la doctorat la Universitatea Complutense din Madrid.

În 1997, după doctorat, ajunge lector la SNSPA. În paralel, el este „diplomat”, dar nu precizează clar la ce ambasadă a lucrat.

În 2016, Iordan Bărbulescu, deja președinte al Senatului SNSPA, a semnat un acord de cooperare cu Universitatea din Havana, capitala Cubei comuniste. În același an, el a ținut la Havana o conferință cu tema generoasă „La Educacion Superior y sus Perspectivas”.

Pe pagina de Wikipedia a lui Iordan Bărbulescu se precizează că acesta i-a fost profesor lui Victor Negrescu, europarlamentar PSD și posibil viitor comisar european. Într-un interviu pentru Gândul, el își preamărea elevul, apreciind că ar fi un foarte bun comisar european: „El ar fi foarte bun pentru partea de cultură și educație. A fost vicepreședinte al Comisiei în Parlament pentru cultură și educație și este un om care a făcut o școală serioasă”.

Potrivit ultimei declarații de avere care apare pe site-ul ANI, din 2023, președintele Senatului SNSPA are o vilă uriașă, de 300 mp, la Răcari, în Dâmbovița, unde deține și mai multe terenuri. În anul fiscal 2022, a primit, net, de la SNSPA, 322.219 lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…